• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.02.2020

15:30

VOZAČI, OD DANAS DO 23. FEBRUARA SAOBRAĆAJCI će posebno ovo kontrolisati!

Društvo

VOZAČI, OD DANAS DO 23. FEBRUARA SAOBRAĆAJCI će posebno ovo kontrolisati!

Podeli vest

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju biće psrovedena od danas do 23. februara, saopštio je MUP, a kontrola će biti usmerena na prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje, kao i na prekršaje pešaka.

U saopštenju MUP-a navodi se da je od početka 2020. broj saobraćajnih nezgoda na našim putevima povećan za 16 odsto, a broj prekršaja za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U tom periodu poginula su 22 vozača putničkog vozila i isto toliko pešaka, 12 putnika u putničkom vozilu i sedam biciklista, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena brzina. Zbog toga je 25 učesnika u saobraćaju izgubilo život, dok je više od 300 učesnika u saobraćaju povređeno.

Foto: Novak Đurović

U saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola poginula su tri učesnika u saobraćaju, a 104 je povređeno.

Analize pokazuju da u tom periodu 58 odsto poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristilo sigurnosni pojas.

U istom periodu 30 odsto pešaka stradalo je zbog toga što su neoprezno stupali na kolovoz, dok su 30 odsto saobraćajki u kojima su stradali pešaci izazvali vozači putničkih vozila.

Uprava saobraćjne policije u saopštenju apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dam ne dam

pre 4 godine

Stolicom ću ih i sam počastiti, a krv ne dam.

Feniksbb

pre 4 godine

Treba ovo stalno kontrolisati a ne samo do 23 a posle toga opet divljanje po ulicama

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija