• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/pink/alo

19.02.2020

12:46

NE PAKUJTE JAKNE, SNEG NAS ČEKA U APRILU?! Nedeljko Todorović otkriva šta nas čeka na proleće, ali i da li možemo da očekujemo HLADNO LETO!

Društvo

NE PAKUJTE JAKNE, SNEG NAS ČEKA U APRILU?! Nedeljko Todorović otkriva šta nas čeka na proleće, ali i da li možemo da očekujemo HLADNO LETO!

Podeli vest

Kalendarski proleće stiže za mesec dana, ali se sudeći po vremenskim prilikama u većem delu Srbije čini da je uveliko počelo, a prave zime nije ni bilo. Da li je zaista vreme da odložimo kapute ili nam sledi temperaturni obrt?

Meteorolog Nedeljko Todorović za Pink kaže da se do kraja meseca očekuje slično vreme kao i do sada – kada su sunčani dani biće natprosečno toplo sa temperaturama od 15 do 20 stepeni.

- Večeras su mogući kiša i sneg u planinskim delovima zemlje,a od ponedeljka sledi novi porast temperature. Novo naoblačenje očekuje nas 26. februara, pa oko 5 ili 6. marta. Nastavlja se sličan ritam kao i do sada – naveo je Todorović.

Prema njegovim rečima, sve ukazuje da u nižim predelima neće biti snega.

Foto: tanjug/t.drobnjak

- Gledajući ritam vremenskih događana, mala je verovatnoća da bude snežnih padavina. Ipak, dugoročne prognoze nisu pouzdane, pa ne bih smeo da isključim mogućnost da snega bude u martu. Vrlo je mala verovatnoća, ali ja ne bih još odložio kapute i zimsku odeću – rekao je Todorović.

Topla zima najavljuje kišovito leto? 

Naš sagovornik ističe da nije pravilo da posle tople zimeimamo kišovito i hladno leto.

- Verovatnoća je 60 odsto da ako imamo topliju zimu imamohladnije leto, ali to nije pravilo – istakao je Todorović.

Ovakve vremenske prilike, prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, idu u prilog prognozi da će ova zima biti jedna od najtoplijih od kada se obavlja merenje temperature. Ipak, kako Đurić objašnjava, upravo zbog natprosečno toplog tromesečja iza nas su na proleće moguća su iznenađenja.

- Srbija je konstanto pod uticajem toplijeg vazduha sa juga, što je glavni razlog za natprosečno visoku temperaturu. Nije nemoguće da sneg padne i u aprilu. I ranijih godina smo imali takve situacije. Recimo, 18. februara 2017. u Srbiji izmeren je 21 stepen, a iste godine je u aprilu u Sjenici palo 15 centimetara snega. To je naročito bilo pogubno za malinjake u zapadnoj Srbiji - objašnjava Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 4 godine

ovaj isti je prognozirao i sneg za kraj januara mi ga nismo ni na slikama videli... zato je prognozer nema nama zime sa njima

MilosObilic1389

pre 4 godine

Један тврди биће + 37, други... "Биће снега до колена"...?! Размишљам нешто ...? Ко ће да нам чисти снег... - На + 37 степени Целзијуса...?!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija