• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2020

14:44

SKANDAL NA BEOVIZIJI! Dobro poslušajte reči ove pesme - svi se pitaju kako je ovo prošlo?!

Društvo

SKANDAL NA BEOVIZIJI! Dobro poslušajte reči ove pesme - svi se pitaju kako je ovo prošlo?!

Podeli vest

Stihovi pesme "Svadba velika" koju izvode Bora Dugić i Balkubano, na Beoviziji, odnosno izboru za pesmu Evrovizije, izazvali su burne komentare!

Naime, u pesmi je reč o mladiću koji je krenuo da veri svoju devojku, ali kako navodi u tekstu, poneo je bombu kojom će sve razneti ako mu ona kaže ne.

"Poneo sam bombu, poneo sam draga
Jer te ludo volim, jer te ludo volim
Došao sa kumom, došao i sa bratom

Da te zaprosim tu pred tvojim tatom

Ako kažeš ne, ako kažeš ne, ako kažeš ne
Razneću ja sve
Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da
Svadba velika

Poneo sam bombu da pokažem svima
Ne sme niko drugi, ne sme da te ima
Poneo sam bombu najveću na svetu
Da raznesem sebe i celu planetu

Čik mi reci ne, čik mi reci ne, čik mi reci ne
Eksplodiraće
Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da
Svadba velika

Cico, Cico, Cico, volim tebe ja
Ajde, Cico, Cico, svadba velika", glasi tekst pesme.

Brojni negativni komentari nizali su se ispod pesme, a neki od njih su "Kakav je ovo teroristički tekst, ima da nam zabrane učešće na 10 godina ako čuju ovo", "Dva sata pokušavam da objasnim strancu da ovaj iz pesme nije krenuo u lov na divljač nego da se ženi", "Bora Dugić kao vrhunski umetnik nije smeo učestvovati u ovome. Samo se nadam da su mu dobro platili", "Boro, trepni dvaput ako te drže protiv svoje volje".

Pesma je u međuvremenu skinuta sa Jutjuba.

Zbog promocije nasilja prema ženama, Autonomni ženski centar zahteva hitno povlačenje pesme „Svadba velika“ u izvođenju Bore Dugića i Balkubano iz takmičenja za Beoviziju 2020 i sa svih platformi Radio televizije Srbije gde se pesma promoviše.

Autonomni ženski centar smatra da je nedopustivo davanje javnog prostora i promocije pesmi čiji tekst eksplicitno poziva na ubistvo žene koja je rekla „ne“, koji promoviše ideju da žena treba da bude „moja ili ničija“, te lažno navodi da situacija iz pesme opisuje osećanje ljubavi.

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kaya

pre 4 godine

Da ne ide, ne ide.. Organizatoru Beovizije dati veeeeliikiii minus.. Ovo nije ni za javnost, a kamoli za svet..Ni u sali ne treba prihvatati ovu pomisao.. Brinem u šta se pretvaraju svi ovi ljudi.. Nevladine i vladine organizacije reagujete, pobogu..

vlaslo

pre 4 godine

Odlično,ne mislim na pesmu nego kad bi nam zabranili da učestvujemo na 50 god.To su sve bolesnici koji leče svoje sujete.Mnogo veće i bogatije zemlje ne žele da učestvuju.

Pa i sam Dugic

pre 4 godine

je nikakav covek, pakostan besan i zao sta ocekivati.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija