• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

20.02.2020

23:01

OTKAZ I KRIVIČNA PRIJAVA DIREKTORU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD! Utvrđen niz grešaka u slučaju napuštene dece iz Alibunara

Društvo

OTKAZ I KRIVIČNA PRIJAVA DIREKTORU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD! Utvrđen niz grešaka u slučaju napuštene dece iz Alibunara

Podeli vest

Direktor Centra za socijalni rad u Alibunaru Zoran Prebiračević biće razrešen dužnosti, a protiv njega i drugih odgovornih iz te ustanove biće podnete krivične prijave. Oni su napravili niz propusta jer nisu pružili pomoć deci iz Novog Kozjaka koja su bez oca i majke živela u trošnoj kući bez struje

Inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku obavila je nadzor u Centru i utvrdila krupne greške u radu te ustanove.

Kako navode, Centar za socijalni rad nije dovoljno posećivao niti pratio ovu porodicu, koja se već duže vreme nalazi na njihovoj evidenciji. Zamereno je i što novčana socijalna pomoć nije bila kontinuirana i nisu praćene potrebe dece. Zbog toga je, kako kažu, ugroženo njihovo zdravlje, bezbednost i razvoj.
- Na osnovu utvrđenog, komisija je najavila da će se protiv direktora i stručnih radnika Centra za socijalni rad pokrenuti postupak krivične odgovornosti - saopštio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku.

- Skupštini opštine Alibunar biće dostavljena inicijativa za razrešenje direktora Centra zbog propusta u radu - napominju u Sekretarijatu.

ZBOG ŠESTORO MALIŠANA IZ ALIBUNARA REAGOVAO ZAŠTITNIK GRAĐANA! Od sutra nadzor nad radom Centra za socijalni rad!

SUDBINA 6 BRAĆE I SESTARA RASPLAKALA JE SRBIJU, a jutros su stigle LEPE VESTI

Foto: printscreen RTS

Skupština opštine Alibunar, nakon što dobije inicijativu za razrešenje direktora Centra, odlučiće da li će on biti razrešen sa mesta direktora i ostati da radi u Centru, biti prebačen na čelo nekog drugog centra ili će dobiti otkaz.

Podsetimo, prošle nedelje objavljena je priča o šestoro mališana uzrasta od 3 do 15 godina iz Novog Kozjaka, koji osam meseci žive sami u trošnoj kući bez grejanja i struje. Sami zarađuju za hranu, peru veš, kuvaju i brinu jedni o drugima. Majka ih je ostavila i trenutno je trudna sa drugim čovekom, dok su tate (deca su od dva različita oca) u zatvoru.

Ova priča o napuštenoj deci pokrenula je odmah reakcije nadležnih, pa su obišli decu u Novom Kozjaku i Centar za socijalni rad u Alibunaru. U Centru je pokrenut stručni i inspekcijski nadzor, a deca su iseljena iz kuće i privremeno smeštena sa bakom u Dečjem selu. Kako kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu zaštitu, plan je da im se nađe hranitelj i da sva deca ostanu zajedno.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pričaju u Srbiji blagostanje i briga za svako dete i svakog čoveka.Užasno.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija