• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

21.02.2020

07:39

JEDAN OD NAJUNOSNIJIH BIZNISA U SRBIJI! Porodica iz Ivanjice radi ovo već TRI DECENIJE,  a zarada je OGROMNA! Ipak, dežuraju 24 časa dnevno!

Društvo

JEDAN OD NAJUNOSNIJIH BIZNISA U SRBIJI! Porodica iz Ivanjice radi ovo već TRI DECENIJE, a zarada je OGROMNA! Ipak, dežuraju 24 časa dnevno!

Podeli vest

Prema statističkim podacima u Srbiji se godišnje pojede oko 32 miliona kilograma ribe, a proizvede se samo dvanaest, što stavara deficit od preko 20 miliona kilograma.

Zato su privatni ribnjaci itetako isplativ posao, od koga se zaradi u vrlo kratkom roku. To su pre nekoliko decenija shvatili i Milutinovići iz ivanjičkog sela Osonica koji su maksimlano iskoristili lokalne priordne resurse, pa su pre 30 godina na rečici koja protiče iza njihove porodične kuće podigli vodozahat i sagradili ribnjak.

- Najviše uzgajamo kalifornijsku pastrmku, a u našem ribnjaku imamo kapacitet za deset tona ribe. Najveća potražnja je za mladom ribom i najbolje prolazimo za vreme posta, jer se tad riba najviše jede. Ovde su odlični klimatski i zemljišni uslovi za uzgoj ribe, pa smo iskoristili ono što nam je dala majka priroda -  istakao je vlasnik ribnjaka Milenko Milutinović.

Foto: RINA

Osonički ribnjak nadaleko je poznat po svojim kapacitetima i kvalitetnoj ribi, koja svoje mesto pronalazi kod kupaca širom zapadne Srbije. Ovaj posao, ipak, nije ni malo lak, jer uz ribnjak mora da se dežura i do 24 sati dnevno, ali trud se isplati jer cela porodica može da zaradi, a u ribnjaku sa Milenkom već odavno su i njegovi sinovi.

 - Prvu ribu je deda doneo osamdestih godina. Počeli smo da mrestimo i na taj način obogaćujemo naš fond. Mada, najteži je taj proces, jer voda zaledi i radimo u ledu. Od trenutka kad omrestimo ženku, pa do momenta dok dobijemo ribu od 250 grama, koja završava na trpezi prođe od 12 do 16 meseci - rekao je za RINU, Vidan Milutinović.

Foto: RINA

Činjenica je da se u Srbiji, u odnosu na druge zemlje, riba jede malo, a rabnjaka je još manje, pa stručnjaci kažu da bi površina pod ribnjacima trebalo da se poveća četiri puta kako bi potrebe bile zadovoljene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija