• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

21.02.2020

08:25

REKAO SAM "BOŽE POMOZI" I STAVIO PEŠKIR NA KRILO! O onome što je uradio pop Dalibor iz Leskovca PRIČA CELA SRBIJA

Društvo

REKAO SAM "BOŽE POMOZI" I STAVIO PEŠKIR NA KRILO! O onome što je uradio pop Dalibor iz Leskovca PRIČA CELA SRBIJA

Podeli vest

Dalibor Stefanović (40), pop iz Leskovca i otac petoro dece, našao se u ulozi babice jer se njegovoj šestoj prinovi "žurilo", pa je on morao da obavi porođaj! Lekarima leskovačke Hitne pomoći, koje je beba pretekla, ostalo je samo da preseku pupčanu vrpcu i čestitaju mu na "uspešno obavljenom poslu".

Majka i beba će uskoro napustiti bolnicu, pa Dalibor i njegova supruga Tamara uveliko biraju ime za novorođenu devojčicu.

Presrećni sveštenik priznaje da mu nije bilo svejedno kad je shvatio šta se sprema.
- Kad je porođaj krenuo supruga se uplašila, ali ja nisam smeo da se plašim... Pošto sam sveštenik, pribegao sam molitvi, prozborio sam: "Ajde, Gospode, pomozi, Majko Božija i svi sveti..." Stavio sam peškir na krilo kad se pomolila glavica... Rukama sam je oslobodio i beba je pala na peškir. Dok sam razmišljao da li da je okupam, došla je Hitna pomoć iz Leskovca. Lekar je presekao pupčanu vrpcu i odveli su majku i bebu u bolnicu. Odlučićemo kako da je nazovemo na osnovu crkvenih praznika, da ima imendan - kaže Dalibor.

(FOTO) OVO JE MEGA BEBA, "PRINC" JOVAN IZ LESKOVCA OD 5,2 KILOGRAMA, ali on nije najveće novorođenče koje je došlo na svet u ovom porodilištu!

Foto: Pixabay

RODIO SE DEČAK OD 5,2 KG U LESKOVCU! Lekari ne pamte ovakav slučaj!

Priznaje da je srećan što ga je Bog blagoslovio brojnim potomstvom, te da deca nisu nešto što treba planirati i sa čime treba kalkulisati.
- U današnjem kontekstu, ako se planira šta treba i kako treba, nikad dovoljno za decu. Treba znati da gde se život rađa, rađa se sve. Samo rođenje je dar, a sve ostalo dođe sa njim. Moja poruka je da ne planiramo, da se radujemo tom daru, jer deca donose zadovoljstvo, uspeh, sreću, a sa tim dođe i ono materijalno. Važno je da nas ima više, ali i da ostanemo ovde, da naše okruženje učinimo boljim. Šteta je što naši kvalitetni ljudi odlaze, postaju poznati i uspešni negde drugde, treba ostati u svojoj zemlji, to je patriotski čin. Čovek se uvek treba pitati šta može da učini za svoju porodicu, za decu, za svoju zemlju i tim se treba rukovoditi - poručuje sveštenik.

Stefanović je dugo godina služio u lebanskom selu Bošnjače, gde je bio arhijerejski namesnik, a od 1. februara svešteničku službu obavlja u Leskovcu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija