• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

22.02.2020

23:55

PONUDA NEOBIČNIH PUTOVANJA NA SAJMU TURIZMA! Vožnja sankama sa haskijima 1.395 evra

Društvo

PONUDA NEOBIČNIH PUTOVANJA NA SAJMU TURIZMA! Vožnja sankama sa haskijima 1.395 evra

Podeli vest

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu pored izuzetno jeftinih i ekstremno skupih putovanja prvi put su se pojavili i veoma neobični aranžmani kao što su vožnja sankama sa haskijima, posećivanje ruskih rudnika i bušotina u dalekom Sibiru, kupanje u toplim izvorima na Kamčatki ili bavljenje jogom na Baliju. Ove zanimljive avanture, koje koštaju od 1.400 do 3.500 evra, probudile su veliko interesovanje kod naših turista

Najveću pažnju svakako je privuklo šestodnevno putovanje u Kostromu u Rusiji gde se nalaze farme haskija i gde se za samo četiri dana pređe 100 kilometara na specijalnim sankama koje vuku ove životinje.

- Ovakva turistička ponuda je prvi put na ovim prostorima. Putovanje je specifično jer se vreme provodi u druženju s haskijima, njihovom hranjenju i pojenju i, naravno, onom najzanimljivijem, a to je vožnja sankama koje oni vuku. Cena aranžmana je 1.395 evra, što je izuzetno povoljno jer je avantura specifična i nakon šest dana turisti postaju samostalni "musheri"- vodiči pasa - rekli su nam u agenciji koja ima tu ponudu.

Na velikom ruskom štandu, koji je ove godine postavljen na Sajmu, najveće interesovanje je vladalo za putovanje u Sibir i obilazak rudnika i naftnih bušotina.

Venčanje na Maldivima 3.500 evra

Mnogobrojne turističke agencije na Sajmu turizma nude i bračna putovanja za novopečene mladence. Najpopularniji su Maldivi, koji koštaju oko 1.250 evra po osobi, Mauricijus, za koji je potrebno 1.300 evra, i Sejšeli, koji mogu da se nađu i za 900 evra po osobi. Ono što je zanimljivo jeste da agencije u prvih šest meseci od venčanja nude i do 60 odsto popusta za mladu. Popularni su i paketi venčanja na ovim destinacijama, koji koštaju oko 3.500 evra.

- Sibir je najlepše putovanje, pogotovo oblast oko grada Tjumena. Tu se posećuju rudnici i naftne bušotine. Uz to priroda je predivna, kao i pejzaži jer je sunčano 300 dana godišnje, zimi je temperatura -35 stepeni Celzijusa, a leti do 35 stepeni. Cene aranžmana su od 1.500 evra, pa naviše - kažu ruski turistički radnici.

S druge strane, naše agencije pokušavaju da pariraju Sibiru s aranžmanom za Kamčatku i avanturama po tom poluostrvu. 

- Kamčatku zovu Carica Rusije jer je bogata rekama, jezerima, vulkanima, vodopadima i gejzirima. Obilaze se neki od najpoznatijih vulkana ovog poluostrva. Uz to, popularne su i šetnje po padinama i klisurama, prelazi se preko reka i kupa se u toplim mineralnim izvorima. Zbog toga cena od 3.500 evra za 17 dana i nije toliko visoka - rekli su nam prodavci aranžmana.

Specifičnih putovanja ima i u toplijim krajevima, pa je tako jedna od najzanimljivijih ponuda putovanje na ostrvo Bali, ali ne radi kupanja i sunčanja, već zbog bavljenja jogom i pronalaženja duševnog mira.

- Ovo putovanje je posebno jer ne idete na tropsko ostrvo da ležite na plaži, pijete koktele i kačite slike na društvene mreže, već da učite jogu, meditaciju i vladanje sobom. Putem tih veština vi tokom aranžmana uspevate da pronađete mir i vratite se preporođeni - ubeđivao nas je agent. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17