• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik

22.02.2020

11:44 >> 14:25

PANCIR S1 STIGAO U SRBIJU! Avion sa sistemima za protivvazdušnu odbranu sleteo iz Moskve! SRBIJA JEDINA U REGIONU

Društvo

PANCIR S1 STIGAO U SRBIJU! Avion sa sistemima za protivvazdušnu odbranu sleteo iz Moskve! SRBIJA JEDINA U REGIONU

Podeli vest

Prvi deo isporuke od šest sistema "Pancir S1“ koje je Srbija naručila od Rusije, stigla je na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“.

Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.

Kako prenosi Sputnjik, "Panciri“ su dopremljeni ruskim transportnim avionom An-124 "Ruslan“.

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije "Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žigolo

pre 4 godine

Sleteo u Batajnicu oko 13h ... preleteo tačno meni iznad glave preko Pančeva na visini od oko 1200m

MilosObilic1389

pre 4 godine

Слобода се брани оружјем...!! Шта има спорно...? Увозимо изразито дефанзивно оружје, а то код оних који су нас 1999, бомбардовали осиромашеним уранијумом, изазива велику срџбу...!? Зашто...? Да нису можда планирали поново...??

BRAVO

pre 4 godine

SRBIJA JEDINA U REGIONU ima najlošiji PVO na svetu šta je DOKAZANO na ratištu u Siriji.

milano

pre 4 godine

Malo je to 6 komada minimum 30 nam treba bez S400-300 .

Branko

pre 4 godine

,, PA DRUGE DRŽAVE U REGIONU I NEMAJU PVO, haaaaaa haaaa haaaaa " Ako je tako loš a nije zašto to NATO državama smeta " !!!!!???? Kako ovi NATO zimpatizeri uvek nađu razlog da pluju SRB !!!!????

mm

pre 4 godine

Ma nebitno da li je ili da li nije , sta se moze sa 6 aparata? Treba bar 4-6 baterija

F16

pre 4 godine

Dobro je to ma super ali šta sad? Da sede negde u nekoj vojarni dok Kosovo sa taksama nanosi štetu svaki mesec po 30. mil.E? Šta ti vredi oružje i to PVO kad te NIKO ŽIV ne napada ako se Albanci šire sa kur.em tako da svaki ima po 5-10 dece a troši se na oružje a ne na dizanje nataliteta i demografiju... Kakva će to tek sprdačina biti kad Hrvati kupe F16 koji je u Siriji uništio dva ta Pancera u dva naleta jer u naletu sa visine i boljim radarima i raketama mu ovo rosko smeće ništa ne može a tek ovin novim Američkim F16....eto prodali ga samo glupim Srbima i nikome više ko šta nisu prodali niti jedan es400 nego samo teraju internetske propagande za hibridno ratovanje a u realnosti sve čisto smeće.

Rusi odrzali rec

pre 4 godine

borice se za nase interese do poslednjeg srbina.

Dragan

pre 4 godine

Pa nisu nas bombardovali kao saveznici amerikanci 44 Leskovac sravnjan Beograd vise zrtava nego 41 kad nas bombardvali fasisti kad mogli zlocinacki da pobiju celu naciju 100 000 a mozda I vise INDIJANACA I stalno su aktivni na zlocine Vjetnam, Avganustan, Irak, Srbija Sirija ZLOCINCI

Ljubiša

pre 4 godine

Ništa to ne vredi bez BUK-a, i bar S300.Sam PANCIR je kao NEVA,samo ima malo bolji radar i duži domet nekih 10-ak kilometara a u visinu su tu negde.Znači šerpa bez poklopca.

Pera Bandera

pre 4 godine

"Avion se prema sajtu "flajtradar" više ne nalazi u vazdušnom prostoru Srbije, odnosno spustio se na aerodrom u Batajnici". Da li se to Batajnica ne nalazi u Srbiji, ili meni slabo radi Google translate??? Možda je to samo zbog mog nika Pera Bandera?!

Žigolo

pre 4 godine

E vala jesi balvan a ne bandera ... Kako drugačije da se napiše da nije u vazdušnom prostoru Srbije ako je NA ZEMLJI u Batajnici? Lepo je doleteo preko Bugarske, preko Đerdapa ušao u Srbiju, leteo severozapadno do Inđije, orenuo 180° i sleteo u Batajnicu sa severozapada. Ja ga gledao kad je preletao Pančevo na visini od oko 1200m pa se čak i oznaka na avionu videla.

Lucky

pre 4 godine

A je li ni Pancir nije mogao biti najnovija verzija tj. S2 već S1 ?! Kod nas Srba nikad da bude nešto baš najbolje.

vladimir

pre 4 godine

Ljudi moji nema tu šta da se komentariše. "PANCIR" je najnapredniji sistem u oblasti PVO. Posebna namena mu je zaštita S-400 , protiv niskoleteći, aviona, helikoptera, dronova, bespilotnih letilica.veoma malih ciljeva i krstarećih raketa. Nedavno je opremljen sa novim hipersoničnim raketama. Nema potrebe ići u detalje kako zbog "domaćih" tako i stranih obaveštajaca. Hvala bratskoj Rusiji.

RINGISPIL

pre 4 godine

Pristigli pancir nam govori indirektno da je tu i S 400. Da se ja pitam nama trebaju dronovi izvidjacki i oni naoruzani. Ako smo isprovocirali americke konjokradice da 1999 trose bombe i municiju na nase lazne drvene avione, makete tenkova, usput sa "nevom" oborimo "nevidljivog" F 117 onda bi sa " dobrim" dronovima ubicama naterali da gadjaju sami sebe i to u vazduhu. Definitivno bitke se sele u vazdusni i kosmicki prostor. Odbrana sopstvene zemlje i teritorije pociva na 300 do 500 kilometara od granice. Pod hitno se uortaciti sa Rusima u prizvodnji raketnih motora.

Stršljen

pre 4 godine

Ima se može se!!! Pa nećemo valjda da čekamo milost kao 1999. Ta vremena su prošla ta lekcija je naučena. Gledajte vi svoja posla šta vas se tiče jedna "mala Srbija" što vam drhte ruke od toga, imate pod svojom šapom kompletan kontinent Evrope, Južne amerike, pola Azije, celu Afriku a tresu vam se gaće od jedne "male Srbije". Znamo i zašto, ovde je i sultan Murat okončao život, ovde je i Austrougarska doživela raspad, ovde se i Hitler ujeo za zadnjicu, ovde ste i vi dobili dj**u 1999.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija