• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/Informer

22.02.2020

22:15

GENERAL HODŽIS: KOJA JE SVRHA RUSKOG PANCIRA U SRBIJI? Majstore, pa da TEBI I SLIČNIM TEBI više ne padne NA PAMET DA KRENETE NA NAS!

Društvo

GENERAL HODŽIS: KOJA JE SVRHA RUSKOG PANCIRA U SRBIJI? Majstore, pa da TEBI I SLIČNIM TEBI više ne padne NA PAMET DA KRENETE NA NAS!

Podeli vest

Umesto što kupuje skupe oružane sisteme protiv nepostojećih pretnji iz vazduha, verujem da bi Srbija na mnogo bolji način može da ulaže dragocena sredstva, izgrađuje infrastrukturu i otvara radna mesta, što bi mladim građanima Srbije gradilo veru u bolju budućnost, kaže američki general potpukovnik Frederik Ben Hodžis

On je tako za Glas Amerike prokomentarisao informaciju da je prvi deo protivvazdušnog raketnog sistema "Pancir S", koji je Srbija kupila od Rusije, stigao na aerodom u Batajnici.

General Hodžis, bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, rekao je da države imaju pravo izbora dobavljača vojne opreme i oružja.

- Svaka država ima pravo da nabavlja oružje po sopstvenoj volji. Voleo bih da vidim i da se druge zapadne države uključe u konkurenciju u obezbeđivanju onoga što Srbiji treba. Srbija ima i drugih prijatelja i mogla bi da postigne mnogo više od potpune zavisnosti od Rusije - smatra Hodžis.

Hodžisu, kako prenosi Glas Amerike, nije jasna svrha koju će taj odbrambeni sistem imati u Srbiji.

- Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da treba da se brani? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu pretnju Srbiji - rekao je Hodžis.

RAT SU JOJ OBJAVILI EVROPSKI LIBERALI, AMERIČKI GENERALI I CRNOGORSKI GLAVARI... Vekovima Srbija nije zaigrala na tako veliki ulog...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je danas na aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, kod Beograda, stigao prvi deo ruskog sistema protivvazdušne odbrana (PVO) "Pancir S1".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je rekao da nabavkom defanzivnog naoružanja, jedinog takvog u regionu, Srbija nastavlja s jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja".

General Hodžis je očigledno zaboravio (da li i namerno) bestijalno bombardovanje naše zemlje koje su provodili vojnici i piliti kojima je i on verovatno komandovao!

(VIDEO) UNIŠTENI TRANSPORTERI, TENKOVI, MNOGO MRTVIH... Snimak ruskog napada koji je razbesneo Erdogana I DAO KRILA SIRIJCIMA!

Srbija, tada nije imala moderne sisteme PVO, ali je uspela da osramoti najmoćžniji vojni savez u istoriji, ako ničim drugim ono obaranjem do tada najmoćnijeg aviona u svetu - nevidljivog sokola F 117A!

E, OVO ĆE RABESNITI ZAPAD I AMERE! RUSIJA I SRBIJA REKLI DOSTA, SPREMILI ZDRUŽENI ODGVOR, poziv upućen i Republici Srpskoj!

Sada imamo malo moćnije PVO sisteme, a ako Bog da biće ih još! Čisto, zlu ne trebali! Ili, da generalu Hodžisu i sličnim više ne padne na pamet da krenu na našu zemlju!

To, međutim, ne zavisi od nas! 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 4 godine

Covek je apsolutno u pravu..doduse, PANCIR S1 ima svrhu ali nije toliko bitan, resavajuci i odlucujuci a ni toliko sposoban - svemoguc..glupost. Zna se koji su sistemi odvracajuci i mi ih nemamo.

Vladimir

pre 4 godine

Vi ste genocidna nacija i ubice,e zato nam treba i ovaj sistem,a i S-400,

tomas gustafsson

pre 4 godine

За Србију и слободу! Живела Србија! Живела Русија! Смрт говњивом нато пакту и његовим слугама, петој колони у Србији!!!

grof01

pre 4 godine

ha ha ha NATO-srbija :) 29 najmoćnijih država svjeta-srbija+1pancir :) Mislim da će NATO sada dva puta da razmisli da li da napadne srrbju ili ne :) Misli da stvarno hoće..... Ali ipak ima nešto dobro u tome. srbi i srbija su uvijek govorili da su "nebeski narod"......možda NATO pomogne da to zaista i budu.....ali prvo će dva puta da razmisle........DVA PUTA!!! :) koji retardirani informer i oni koji mu vjeruju :)

Rade

pre 4 godine

Ili se pravi glup i blesav, ili kada su nas bombardovali, nije bio na zemlji. Možda negde u svemiru, ko zna .... Kako te bre majstore nije sramota, ima li u vama amerima ičeg ljudskog. Ne možete vi nikada biti ljudi.......

Sava

pre 4 godine

Pa treba nam da vas sledeći put dočekamo domaćinski i da se naplatimo za onu nedužnu čeljad što pobiste.

Mrk

pre 4 godine

Generale MRK!!! Prevedi to na matrnji, ako znas koji je!!!

misterNO

pre 4 godine

Pročitao sam da "Pancir" ispaljuje 5000 granata u minuti! Šta koristi on kao šaržer za jednosatnu borbu??? Teretni voz??:)))

Era

pre 4 godine

Neka ameri brinu o sebi,a nas da ostave na miru ,ne treba nam njihova ,,pomoc,, 99 se ne zaboravlja i ne prašta.....

srbo

pre 4 godine

Mene da se pita i S 500 bi nabavili, samo da se takvi nerviraju znajući da je za njihove steltove i Neva kad je srbin ima opasna.

koji moron

pre 4 godine

"Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji.".... Videli smo kako ste nam prilazili iz vazduha... Pamticemo dok smo zivi i cekati da vam vratimo kada budete u blatu.... kad-tad....

Toto

pre 4 godine

То беше онај генерал што је лупетао да Српска православна црква треба да буде уништена? Да, има Србија пријатеља у Америци, али међу антифашистима, ми смо били савезници са Америма у Другом светском рату, и заједно смо били силе победнице, али ти то не разумеш. Ти си вероватно још тужан што је нацистички генерал александер фон лер стрељан због ратних злочина и бомбардовања Београда.

MakiZox

pre 4 godine

Mani se ti nas sta imamo u tanjir za jelo bolje gledaj svoju kucu . Ako treba svi cemo trpeti jos 10 godina al s 400 ce stajati pored nasih Pancira . Eto volimo da imamo te stvari . Mecka ide svetom i u svacije dvoriste zaviri mozda i kod vas svrati . Pozdrav is Srbije sa Pancirom!

Stevan

pre 4 godine

Da nismo imali i ono malo tehnike, još 99 bi ušli, kao sto su na KiM tako i u ostale krajeve Srbije, bili bi kao Irak. Epa sada je gospodo iz SAD malo drugačije, a što se okupacije naše pokrajne tiče, i odatle će te biti proterani, makar za 500 godine.

Stršljen

pre 4 godine

Meni nismo jasni mi sami. Konstantno nešto objašnjavamo, čemu to, treba raditi i ne obraćati pažnju na druge.

Čarapan

pre 4 godine

Prošli put sa s-125 vam je oboren f117 a sada uvodimo moderniji pvo za vaše modernije letilice.I pošto si zaboravan tvoja zemlja je ubijala Srpsku decu u skorijem ratu.

Branko

pre 4 godine

Šta on misli da smo mi glupi USA narod da i nas veslaju kako hoće !!!??? Da ja njega pitam: ,, OD KOGA BELGIJA IMA PRETNJU PA JE AMERI PRISILJAVAJU DA MORA KUPITI 11 AVIONA F 35, NARAVNO OD NJIH " !!!!!????

Stanimir

pre 4 godine

Ludog li čoveka. I uvijek kada ste ispred njih, ovako se prave ludi. Šta će nama to oružje. Gospodine, saslušajte neko predavanje ugledne naučnici dr Danica Grujičić, pogledajte razrušene mostove i puteve koje ste srušili, pogledajte statistiku obolelih od malignih bolesti, pogledajte osakaćenu djecu i ljude od vaših bombi, a na kraju, pročitajte istoriju Srbije da znate kome ste dali Kosovo, kao što mi znamo i čitamo Vašu istoriju, pa između ostalog znamo da ste nastali od evropskog šljama, koje su evropljani po kazni slali u Ameriku, pa otuda nije ni čudo što ste takvi, nasilni, drski i bezobrazni... Geni su geni....

Sasa

pre 4 godine

Isto kao sto ameri ulazu 100milijardi u oruzje! Zasto?

Velja

pre 4 godine

Evo vaše dobronamernosti.Citiram:Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji.

Kontra

pre 4 godine

Svrha su izbori u Srbiji i uvlačenje Putinu i Rusiji, jer ko bi normalan kupio PVO koji je dva puta uništen na ratištu u Siriji u dva naleta izraelskih aviona starih 35g....teški idiptizam ljudi moji, samo nema ko da to kaže u Srbiji, niti jedan stručnjak i niti jedan medij.

Ivo

pre 4 godine

Srbija bi novac EU,a oružje Rusije. Neće da može na dvije stolice. Oćete biti ruska gubernija ili duo europe?

Veki

pre 4 godine

Pa covek upravu. Sve rasprodato i dato strancima. Sta da cuvamo , kineski rudnik zlata ili siptarsko Kosovo, ili fabrike stanih kapitalista. Ne vredi se boriti za robovski zivot u Srbiji. Bolje bezati.

Žigolo

pre 4 godine

Nije mu jasno čemu služe odbrambeni raketni sistemi Srbije na sopstvenoj teritoriji? Zašto ga neko ne upita čemu služe 1000x veći i brojniji raketni sistemi Amerike po celom svetu pa i u okruženju Srbije? Licemeri ...

Miki

pre 4 godine

General se cudi zašto se mi želimo odbraniti od mogućih napada? Da li treba da budemo glineni golubovi?

JOYCE

pre 4 godine

Istorija se ponavlja. Neka se Pancir nađe na popisu, zlu ne trebalo. Nego nešto razmišljam o dotičnom generalu. Bilo mu je bolje, da je u skladu sa Sporazumom koji Srbija ima sa NATO, prešao preko pitanja novinara, ovako se samo nalupao.

pera

pre 4 godine

Pa dragi MR Generale,. trebalo bi da stignu i zapadne, francuske Mistral rakete,ako niste čuli do sada.Svrha je da svaka normalna država koja želi da sačuva suverenitet i neutralnost u ova turbulentna vremena mora da ima i profesionalnu,dobro obučenu i savremeno opremljenu vojsku u neophodnom broju.Po vašoj logici čovek bi morao da se zapita šta će vašoj državi toliko oružja i ko je taj koji želi da napadne vašu državu ? A kad istekne vreme ovim Migovima,rado bismo uzeli od vas bar 12 F 22 Raptora,nek se nađe zlu netrebalo, ali da bude neka povoljna cena za nas,kao vaše prijatelje.S druge strane,6 Pancira ,je jako skromno i obavezno treba nabaviti i makar bateriju,dve sistema dometa barem oko150 do 200km ....možda od Kineza,imaju solidan sistem tih parametara za manje para.

Milanccche

pre 4 godine

A ti Rusi ništa ne razmišljaju.Zaboraviti da se odnese S-400.Nema smisla.............

NEBOJŠA

pre 4 godine

PA PRIHVATIĆEMO MI I VAŠIH 10AK F-16 ,AKO NAM IH POKLONITE.NE MORAJU BITI OBNOVLJENI,SAMO NEK LETE.SAMO AKO NAM I VI POKLONITE GENERALE....čisto da imamo na čemu da vežbamo sa '' pancirima '' ;)

steva

pre 4 godine

Pancir bez sistema s300 s400 s500 i njihovih varijacija neznaci puno da ne kazem nista. On je konstruisan prevashodno kao zastita S, BUK i slicnih sistema a ne kao samotalno pvo oruzje.Cak i da imamo nekoliko baterija S400 negarantuje nam "miran san" ukoliko NATO resi da nas ponovo bombarduje samo ce takva operacija biti drasticno skuplja od one sa kraja proslog veka.

LATINICA

pre 2 godine

Ameri! NEMA VISE nikakvih aNDJELA ni milosrdnih ni zli vec ce te sesti za sto bez KAUBOJSKIH PISTOLJA i razgovaratipod jedan da vase CEDO zivi bez vasih $ a da vasi Dzabalebarosi u americi (Merkelova i ostala bagra zacute SRBIJA VISE NIJE VASA KOLONIJA)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija