• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.02.2020

13:03

PREMINUO ZORAN MODLI, jedan od najpoznatijih radio novinara!

Društvo

PREMINUO ZORAN MODLI, jedan od najpoznatijih radio novinara!

Podeli vest

Novinar Zoran Modli umro je u 71. godini u Beogradu

Zoran Modli je bio jedan od najpoznatijih srpskih radio novinara i di-džejeva.

Počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama, praktično uvevši svoj posao u Jugoslaviju, pošto u to vreme posao osobe koja pušta muziku u diskoteci nije smatran značajnim.

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks".

Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla, "Na putu za Stambol" i "Anđelija, čuvaj se Turaka".

Posle više od 20 godina provedenih u "Jatu", gde je upravljao "boingom727", nastavio je pilotsku karijeru kao kapetan u privatnoj aviokompaniji "Princ Aviješn", sve do 15. jula 2010. godine, kada je doživeo udes na aerodromu Brač skliznuvši sa piste mlaznim poslovnim avionom. Avion je izgoreo, ali su posada i putnici izašli nepovređeni.

Nakon ovog udesa, Modli je napustio karijeru pilota. Do detalja je opisao svoj poslednji let u prvom poglavlju "Pilotske knjige".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 4 godine

Nije previse poznat Srbiji..upoznao sam ga po knjizi o motornoj pilotaži..danas su poznatiji mediokriteti u Srbiji kojima ste vi novinari najveći promoteri.

Milan

pre 4 godine

Mora da si mlađi, jer nemaš pojma ko je bio Modli i šta je radio osamdesetih na dvesta dvojici! Moje iskreno saučešće porodici i prijateljima!

pettar

pre 4 godine

Čemu uvrede sinko, pa jeste možda mlađi ali je ažna druga rečenica... malo više poštovanja prema svima

Zemunka

pre 4 godine

Zbogom, Zorane. Neka ti je vecna slava i hvala ti za sve lepe trenutke od "Pogram vodli Zoran Modli" do danas

Vojislav

pre 4 godine

Iskreno saučešće.Pripadam generaciji koja je slušala Radio emosijiu Program vodili Zoran Modli.Imao sam zadovoljstvo da sam koristio avio kompaniju gde je on bio pilot.Laka mu zemlja.

Miloš M

pre 4 godine

Nema više "Program vodli Zoran Modli" :(((

Boban

pre 4 godine

Nisam znao da je bio pilot secam se da je vodio emisiju polarotor,iskreno saucesce njegovim najblizima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija