• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/Informer.rs

23.02.2020

14:52

PORUŠENA BERBERNICA U NOVOM PAZARU! Vlasnik tvrdi da iza svega stoji Islamska zajednica, a  oni tvrde da je u pitanju OTIMANJE VAKUFSKE IMOVINE (FOTO)

Društvo

PORUŠENA BERBERNICA U NOVOM PAZARU! Vlasnik tvrdi da iza svega stoji Islamska zajednica, a oni tvrde da je u pitanju OTIMANJE VAKUFSKE IMOVINE (FOTO)

Podeli vest

Berbernica u novopazarskoj Staroj čaršiji, u blizini Arap džamije, srušena je tokom noći, a njen vlasnikg Ramiz Dugopoljac tvrdi da je to učinjeno bagerom, optužujući čelnike Islamske zajednice (IZ) u Srbiji

Prema nezvaničnim informacijama, do rušenja lokala došlo je oko četiri sata ujutru, a Dugopoljac kaže da ga je nekoliko sati kasnije o svemu obavestila novopazarska policija koja ga je i pozvala da dođe do objekta.

 

 

- Imao sam šta da vidim, sve je bilo uništeno, srušeno. Od svoje petnaeste godine radim kao berberin, otac i deda su mi bili berberi, to nam je porodična tradicija, a moj jedini izvor prihoda. Radio sam bez ikakvih problema gotovo 45 godina, ali su u poslednje vreme počeli pritisci ljudi iz Islamske zajednice u Srbiji da se iselim iz lokala. Dva puta sam te pritiske i pretnje prijavio policiji – priča Dugopoljac.

Foto: Informer

On objašnjava da je lokal, koji se nalazi u krugu Arap džamije, na samom početku novopazarske Stare čaršije, njegov otac kupio 1970. godine, da se sada vodi na njega i da redovno plaća porez.

 

 

Međutim, dodaje, Islamska zajednica u Srbiji pokrenula je sudski postupak utvrđivanja vlasništva nad tim objektom.

- Postupak nije okončan, ja sam dostavio ugovor i sva dokumenta kojim se dokazuje da sam vlasnik lokala. Čekao sam presudu, ali su oni očigledno znali da ne mogu pobediti na sudu pa su rešili na ovaj način da otmu ono što je moj otac časno i pošteno kupio. Neću im to dozvoliti, ni ja, ni moja deca, borićemo se - poručio je Dugopoljac.

Foto: Informer

Oglasila se Islamska zajednica: Otimanje vakufske imovine

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar saopštio je da je "građevinska služba Islamske zajednice u jutarnjim časovima 23. februara otklonila nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu u dvorištu Arap džamije radi izvođenja predviđenih restauratorskih radova".

 

 

- Sve tvrdnje korisnika tog objekta o navodnom vlasništvu nad ovim vakufom su neistinite sa ciljem pokušaja otimanja vakufske imovine - navodi se u saopštenju.

Foto: Informer

Prema zvaničnim podacima Republičkog geodetskog zavoda, zemljište na kojem se nalazi porušeni objekat je u vlasništvu Islamske zajednice u Srbiji – muftijstva sandžačkog, dok je kao vlasnik objekta upisan Ramiz Dugopoljac.

Novopazarska policija obezbedila je porušeni objekat, a nekoliko sati za saobraćaj je bila zatvorena Prvomajska ulica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija