• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2020

13:57

AMBASADOR OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA SRBIMA koji se trenutno nalaže u žarištu smrtonosnog virusa u Italiji

Društvo

AMBASADOR OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA SRBIMA koji se trenutno nalaže u žarištu smrtonosnog virusa u Italiji

Podeli vest

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić izjavio je danas da za sada nema podataka da među zaraženima od koronavirusa u Italiji ima državljana Srbije.

On je za Tanjug rekao da je ambasada tražila podatke od zvaničnika, ali da za sada nema informaciju o tome da ima zaraženih Srba.

Prema njegovim rečima, ambasada je stalno u kontaktu sa građanima Srbije koji se javljaju i traže informacije.

"Javljaju se naši građani, pitaju da li mogu da lete. Javljaju se i turističke agencije sa sličnim pitanjima", rekao je Aleksić.

Ambasador Aleksić rekao je i da se situacija u vezi sa koronavirusom menja iz sata u sat i da je, prema poslednjim podacima, zaraženo 219 osoba, pet je preminulo, a jedna osoba je izlečena.

Kako je rekao, u Lombardiji je registrovano 167 zaraženih, u Venetu 27, u regionu Emilija Romanja 18, Pijemontu četiri, a u Laciju tri osobe - dva Kineza i jedan Italijan koji su ozdravili.

Foto: Reuters

 



On ističe da su izdvojena dva velika žarišta - u Lombardiji i Venetu - u kojima živi ukupno 50.000 stanovnika i da su ona stavljena u potpunu izolaciju.

"Italijanska Vlada donela je dekret 22. februara u kome su proširene mere i sada su ti lokaliteti potpuno zabranjeni - nema izlazaka, nema ulazaka, predviđene su čak i zatvorske kazne i moraju da se primenjuju pravila, a kazne idu i do tri meseca zatvora", rekao je Aleksić.

On dodaje i da je šest italijanskih regiona uvelo suspenziju sportskih i drugih manifestacija.

"Zatvoreni su vrtići, obustavljeno je privremeno nastava u školama, na fakultetima, muzeji, ustanove kulture, to su ove severne regije koje su pogođene i koje se bore. Preduzimaju se velike i opsežne nere za suzbijanje širenja virusa i izveštava se svakodnevno", rekao je Aleksić.

On je dodao da šef civilne zaštite dva puta dnevno organizuje konferencije za novinare na kojima obaveštava o novim podacima i novim smernicama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija