• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2020

11:49

OGLASIO SE RFZO POVODOM NESTAŠICE U APOTEKAMA: U Srbiji ima VIŠE ZAŠTITNIH MASKI nego što je potrebno

Društvo

OGLASIO SE RFZO POVODOM NESTAŠICE U APOTEKAMA: U Srbiji ima VIŠE ZAŠTITNIH MASKI nego što je potrebno

Podeli vest

Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić rekla je za RTS da u Srbiji nema nestašice zaštitnih maski.

"Do nedostatka maski u pojedinim apotekama došlo je iz dva razloga. Prvo, pacijenti su kupovali i kupuju u ogormnom broju maske i stvaraju zalihe u kućama. Drugo, zbog situacije u Kini prestao je uvoz maski i potrebno je bilo vreme da se naše dve fabrike organizuju da u većem obimu proizvode i da imaju veće količine repromaterijala", kaže ona i dodaje da te dve fabrike, sada proizvode maske, čak i u većim količinama nego što je to potrebno.

Maske se od osam sati isporučuju svim apotekama u kojima je došlo do nedostatka, kaže Radojević Škordić.

"Prva kolicina isporučena je u 8.00 sati u svim apotekama u kojima je došlo do nedostatka maski, a do 14 časova dobićemo potvrdu da li su sve apoteke zadovoljene sa dovoljnom količinom maski", rekla je Radojević Škodrić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ceca

pre 4 godine

Udjem večeras u apoteku da kupim kapi za nos i da zamolim ako imaju ispod tezge koju masku. Kaže upravo smo dobili i vadi jednu i stavlja na go pult. Ja je zamolim još koju i ona da e sad došlo plaćanje. Kapi otkucala a maskunikako da otkuca. Pitam koliko košta a ona bojažljivo kaže komad 50 dinara. Pokušava, al kasa nikako da prihvati. Ja kažem rč ne treba. Šta rade inspektori ovih dana.

Nena

pre 4 godine

I kod nas golim rukama vadi masku i stavlja u kesu sa ostalim lekovima.A cena je 100din!!! Znaci, kinezi su pravili jeftinije maske(bile su oko 25 din),a kad nasa fabrika pravi,cena je 4 puta veca!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija