• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2020

20:13

BILO JE DANA KAD NISMO MOGLI DA ZAŠTITIMO NAŠE NEBO... SA PANCIROM TI PROBLEMI SU NESTALI! Ministar Vulin objasnio: Srbija je sada mnogo jača!

Društvo

BILO JE DANA KAD NISMO MOGLI DA ZAŠTITIMO NAŠE NEBO... SA PANCIROM TI PROBLEMI SU NESTALI! Ministar Vulin objasnio: Srbija je sada mnogo jača!

Podeli vest

Sada kada su stigli "panciri" naša potivvazduhoplovna odbrana je mnogo jača nego što je bila, a naša avijacija čuva naše nebo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da kada drugi napadaju srpsku vojsku, to znači da je ona jača nego ranije

- Protivvazdušni sistem ''neva'' smo nabavili 1975. godine. U međuvremenu sve svašta izdešavalo, građanski ratovi u SFRJ, NATO agresija... Od tada do danas nismo nabavili nijedno moderno potivvazduhoplovno sredstvo - rekao je Vulin u parlamentu odgovarajući na pitanja poslanika.

Sada su, kaže, stigli "panciri" i naša potivvazduhoplovna odbrana je mnogo jača nego što je bila, a pripadnici vojske su obučeni za rad na njima, pripremljeni i snabdeveni.

- Oni su već ovog trenutka u stanju da brane naše nebo i zemlju - istakao je Vulin.

On je dodao da je 2012. godine, kada je Vučić postao ministar odbrane, bilo dana kada nijedan lovac nije mogao da poleti, kada nije bilo guma, goriva, municije...

- Bilo je dana kada nismo mogli da zaštitimo naše nebo. Od 2000. do 2012. godine kupljeno je ukupno osam raketa za migove, kojih je bilo 14. To je sve što su kupili. Danas svaki pripadnih VS ima tri uniforme, više pari obuće, sve ustanove, jedinice, kasarne su snabdevene minicijom, hranom, gorivom, više nego ikada - rekao je Vulin.

GRČEVITO SE BORIMO, NE OTVARAJU SE SVE KARTE! Vulin: Vučić pregovara tako da Kurti beži od pregovora

 



Primera radi, naveo je da je plata pukovnika 2008. godine bila 837 evra, a danas je 1.101 evro.

- Kada je Srbija jača, onda je napadaju. Kada je slaba, to nije slučaj, onda smo svima dobri. Danas, kada nas napadaju, znajte da je to zato što je Vučić stvorio bolju vojsku, koja je u stanju da zaštiti našu zemlju - primetio je Vulin.

On je dodao da neke zemlje u okruženju, Crna Gora, Slovenija, Severna Makedonija, dopuštaju da im druge zemlje čuvaju nebo, a da to nama ne može i ne sme da se desi.

- Naša avijacija čuva naše nebo - podvukao je Vulin.

Kako je rekao, kada govore loše o srpskoj vojsci van granica naše zemlje, to je zato što smo ojačali i Srbiju sada ima ko da čuva.

Ministar je ponovio da je Srbija vojno neutralna i čuvaće Srbe gde god da žive, neće biti članica NATO pakta, niti bilo kog drugog saveza.

- To ne bi bilo moguće bez vojske koja je u stanju to da uradi - rekao je Vulin.

Dodao je da Vojska Srbije ima raketnu artiljeriju kojom ne moze da se pohvali bilo ko u okruženju.

- Ovo je vojska kojom možemo da se ponosimo, koja je u stanju da zaštiti Srbe gde god da žive i našu Srbiju - rekao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beli

pre 4 godine

Da bi Srbija bila mnogo jača kako se kaže, potrebno je da ima minimalno 3. baterije pancira s1, kao i tri baterije najnovijeg sistema buk, takođe i nekoliko baterija sistema tor, e tada možemo reći da je Srpska teritorija donekle sigurna i zaštićena, a sa jednom baterijom pancira, nevom i kubom možemo samo da se slikamo!

Ludodoba

pre 4 godine

Beli i to je malo,ali je svakako "nesto" sto garantuje kakvu takvu bezbednost.Po 2 -3 diviziona bukova ,pancira i tora bi bili sasvim dovoljno za ovu nasu malu Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija