• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.03.2020

11:02

SRPSKI DAVOS POČINJE OD DANAS NA KOPAONIKU! Učesnici će razgovarati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost!

Društvo

SRPSKI DAVOS POČINJE OD DANAS NA KOPAONIKU! Učesnici će razgovarati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost!

Podeli vest

Da li je makroekonomska stabilnost Srbije dovoljan preduslov za obezbeđivanje snažnog rasta, koliko smo spremni za promene koje Industrija 4.0 donosi, ko su glavni učesnici i pokretači globalne ekonomije zasnovane na inovacijama, Industriji 4.0. i univerzalnoj mobilnosti, neka su od pitanja na koje će odgovore nastojati da daju učesnici Kopaonik biznis foruma od 1. do 4. marta

Ove godine organizatori očekuju više od 1.300 učesnika koji će razgovorati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost. Biće organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati - dva otvorena razgovora.

"Srpski Davos" će na jednom mestu okupiti 200 panelista, počev od predsednice Vlade Srbije, resornih ministara, guvernerke i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (MMF, Svetske banke, EIB..) predsednika privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava...

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, u saradnji sa partnerom, kompanijom Mastercard.

Pre početka Foruma biće organizovana humanitarna ski trka za učesnike Foruma, a sva prikupljena sredstva biće namenjena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Srpski davos počinje specijalnim događajem, odnosno panelima na kojima će se diskutovati o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine.

Nakon toga uslediće neformalno otvaranje foruma, a zvanično otvaranje je u ponedeljak, 2. marta.

Specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma, a kako su najavili organizatori, gosti i učesnici foruma biće i ministri Mladen Šarčević, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Vanja Udovičić, Zoran Ðorđević...

Prvi put na Forumu biće realizovani specijalni "hard talk" intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantic Grupe, kao i Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i sadašnjim profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u SAD za ukradeni pronalazak.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 4 godine

DAVOS JE REPER NOVOG ZAKONA JER OD 2000 UCESNIKA 1900 SE OBOGATILO PREKO NOCI,IMAJU FIRME I NA KRAJU GODINE NA ZAVRSNIM RACUNIMA STELUJU ZARADU I RASHODE KAO STO JE I DJILAS RADIO U CESKOJ..GODISNJA ZARADA MU 10.000 EVRA A POTROSIO 300.000 I TO SE ZOVE ZEZNUO SAM DRZAVU ZA POREZ.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija