• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.03.2020

11:00

(VIDEO) U OVOJ FABRICI U SRBIJI PROSEČNA PLATA ĆE BITI 220.000 DINARA! Posao za 1.100 ljudi, evo čime se bave!

Društvo

(VIDEO) U OVOJ FABRICI U SRBIJI PROSEČNA PLATA ĆE BITI 220.000 DINARA! Posao za 1.100 ljudi, evo čime se bave!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije Brose u Pančevu i istakao da će njeni radnici imati prosečnu platu od 1.900 evra.

"To je fabrika kakvu smo sanjali u Srbiji, pošto će prosečna plata biti 1.900 evra", rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, gde je danas položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije "Bari Kalebaut" (Barry Callebaut).

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine.

Vučić je rekao da će ta, još jedna od novih fabrika u Vojvodini, koja je, a naročito Banat, tokom prethodne vlasti popirlično propala, mnogo značiti.

Banat sada podižemo, naglasio je Vučić i dodao da su lopovluk i pljačka bivšeg režima taj vojvođanski region doveli u stanje kao u najsiromašnijim opštinama na jugu Srbije.

Predsednik dodaje da je, sa druge strane, Srem daleko iznad, ne računajući Novi Sad, kao i da je stopa nezaposlenosti u Rumu, Inđiji, Pećinci, Pazovi i drugim ispod pet odsto.

Foto: Tanjug

To nam je potrebno i za Banat i Bačku i na tome će se raditi, poručio je Vučić.

Kako je najavila kompanija Brose, svečanosti u Pančevu će prisutvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček.

U toj fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju.

Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maximilian

pre 4 godine

Pa da.Sto nije otvorio negde gde je nerazvijeno podrucje,nego u Beogradu,okolini?Nego na jug Srbije ljuce ce raditi i za 30000 dinara.Sramota i bruka.Sve za Beograd i okolicu.Sramno i jadno

Milan

pre 4 godine

Zašto 1.900 evra, odvali lepo 5.000 evra, kad već lažeš onda laži ko čovek.

nislija

pre 4 godine

Ako je tacno to u vezi plate predsednice, otpisite se glasova sa juga. Kad su koreanci i turci nudili po 800e vi ste rekli da je to jug i da je sasvim dovoljno 400e. Vi i Dinkic pogotovo. Sve se zna. Sve ce da se sazna. Sve plate iste. Dajte svima iste plate u svim fabrikama, svako ima tezak posao na svoj nacin. Ispostujte to. Bice revolucija u Shin Won, Yura, Leoni, Beneton. Cekamo za sada.

koja

pre 4 godine

Pa ako je prosecna plata 1900 evra sto prave fabrike kod nas, to je negde srednja plata i nemackoj komotno mogu tamo da ostanu, nece biti da je1900 evra to se Predsednik nesto zabunio, mozda 900-1000 pa je pomesao ( ono predizborno 'ludilo" kada se svasta prica).....svaba dolazi u Srbiju samo ako mu je jeftinije, ko u drugim fabrikama 250-400 evra

Teča

pre 4 godine

Evo, sad ovde mogu da predju motači žice iz Yure i da im plata skoči sa 200 na 1900 evrića. Al' cvrc. Za 2 somića treba kompletna hipofiza a ne delimična

(VIDEO) VUČIĆ OPET "RASTURIO" TV N1: Vi biste NACIONALNU FREKVENCIJU PREKO VEZE kao u vreme Šolaka i Đilasa - NEMA NIŠTA OD TOGA! Nećete rušiti pravni poredak Srbije!
Politika

(VIDEO) VUČIĆ OPET "RASTURIO" TV N1: Vi biste NACIONALNU FREKVENCIJU PREKO VEZE kao u vreme Šolaka i Đilasa - NEMA NIŠTA OD TOGA! Nećete rušiti pravni poredak Srbije!

Govorite o urušavanju institucija, a onda mene, umesto nadležne institucije, pitate za dobijanje nacionalne frekvencije, odgovorio je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara N1 da prokomentariše saopštenje uprave te televizije da bi rešenje moglo da bude da ta televizija dobije nacionalnu frekvenciju

05.03.2020

10:51

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17