• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RSE

06.03.2020

11:22

PENTAGON NIKAKO DA NAM OPROSTI PANCIR, TRAŽI OD SRBIJE DA SE ODREKNE RUSKOG ORUŽJA! Opet preti kaznom, tvrdi da je Moskva "maligna"...!

Društvo

PENTAGON NIKAKO DA NAM OPROSTI PANCIR, TRAŽI OD SRBIJE DA SE ODREKNE RUSKOG ORUŽJA! Opet preti kaznom, tvrdi da je Moskva "maligna"...!

Podeli vest

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da je zabrinuta zbog činjenice da Srbija nabavlja rusku vojnu opremu i pozvala Beograd da odustane od transakcija sa Moskvom koje, kako je navela, mogu da izazovu sankcije

- Pozivamo sve naše saveznike i partnere da se odreknu transakcija s Rusijom koje rizikuju pokretanje sankcija prema Zakonu o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA). Više puta smo izrazili zabrinutost zbog nabavke ruske vojne opreme u Srbiji, uključujući planiranu kupovinu sistema Pancir, sa visokim vladinim zvaničnicima - navodi se u odgovoru Ambasade.

Ambasada ocenjuje da SAD i Rusija imaju vrlo različite vizije za budućnost Zapadnog Balkana i poručuje da Vašington snažno podržava evropski put Srbije i njen postavljeni cilj članstva u EU.

S druge strane, kako tvrdi, Moskva se "aktivno protivi zapadnoj integraciji regiona i nastoji da spreči rešavanje etničkih tenzija, marginalizuje uticaj SAD i EU, i uspori ili spreči zemlje Zapadnog Balkana da slede svoju, nezavisnu orijentaciju".

SUKOB PUTINA I LUKAŠENKA IZMIČE KONTROLI, AMERI I NATO VIDE PRILIKU DA ODVOJE BELORUSIJU OD RUSIJE! U fokusu je "Naftno pitanje"!

Svoje mišljenje o tome što je Srbija nabavila ruski raketni sistem "Pancir 1" krajem februara ove godine dali su američki Stejt department, Evropska unija i NATO.

Stejt department je tada pozvao sve saveznike i partnere da odustanu od transakcija sa Rusijom koje bi mogle da dovedu do uvođenja sankcija po Zakonu o suprostavljanju američkim protivnicima kroz sankcije (CAATSA).

ERDOGAN KLEKNUO PRED PUTINOM! Propao mu san o novom Otomanskom carstvu, evo kako je ustvari došlo do sukoba RUSIJE I TURSKE U SIRIJI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je Srbija u vojnom smislu značajno snažnija, nakon kompletiranja odbrambenog sistema "Pancir S1", čiju nabavku naša zemlja nije krila i sve je radila transparntno.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 4 godine

Koja diplomatska nekultura. Dosao iz Amerike u Evropu-Balkan-Srbiju,koju je bombardovanjem unazadio za100 godina i jos nam postavlja kojekakve uslove. Pa jeli to vasa demokratija, demokratija sile i uslovljavanja? Znate li ista drugo a da se ne upotrebi sila i sankcije? Ko je rekao da smo mi vasi saveznici i partneri? mozda ova nasa vlast i ne prica o tome. Nikada mi necemo bitin vasi saveznici niti partneri, duboke su rane bombardovanja a vrlo sporo i tesko zarastaju.

jurs

pre 4 godine

A što vas bombardovaše? Gdje god živite neki problemi s vama.

Pera pravda

pre 4 godine

Bombardovanje je agresija koja će tek biti, nakon američke okupacije javni priznata baš kao i zločini nemaca kad je prošlo Hitlerovo vreme, a ti iz susjedstva koliko se ne nemaš u tudje govori činjenica da ostavljaš komentar u srpskim medijima, mi smo uvek branili naše i jedina greška nam je što nismo pustili da nakon 1.i 2.svetskog rata hrvati, albanci i drugi potonji jugosloveni nisu odgovarali za ratne zločine počinjene u ova dva rata. Da smo ih tada naterali sve da plate, ne bi se danas kočoperili sa EU. E sad zapamti, kad jednom propadne ova vaša 4-RAJH- EU , neće biti treće prilike za izvući. ŽIVELA SRBIJA.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Проблем са Србима је: ШТО ВИШЕ ВОЛИМО СЛОБОДУ и не певамо "Данке Дојчланд"...за шаку евра

nesvrstani

pre 4 godine

Američka i Ruska vizija, a gde je Srpska vizija.

lalaizbanata

pre 4 godine

mozda je Ambasador negde pojeo pokvarenu pljeskavicu ,pa je sada ljut.Salu na stranu,znaju oni da sada nemogu tako lako dizati avione kako bi nas opet bombardovali,a tu demokratiju koju nam nude nek sprovedu kod kuce.

zoran

pre 4 godine

Ma, je*es Ameriku..ionako sve rade za siptare..

Nikola

pre 4 godine

Sigurno nam slede sankcije kao devedesetih. Mi se vraćamo u tim godinama.

Mile

pre 4 godine

Прво сте нас бомбардовали, затим узели нам дао територије и дали је терористима, које сте и сами прогласили за терористе, и пазите молим вас сада вам смета што Србија набавља наоружање из Русије. Да ли ви Американци умете ишта друго да понудите Србији сем уцена, санкција итд.???

Rale

pre 4 godine

Sigurno je da ne umeju. Ne treba da kupujemo oružje ni od jedne NATO članice jer one dobro poznaju njegove dobre i loše strane. Zato se amerikanci plaše ruskog oružja koje je daleko moćnije od njihovog. Nikad više neće smeti da nas napadnu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija