• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2020

14:20

(FOTO) OVO JE FABRIKA U SRBIJI U KOJOJ ĆE PROSEČNA PLATA BITI 220.000 DINARA! Posao za 1.100 ljudi, evo čime se bave!

Društvo

(FOTO) OVO JE FABRIKA U SRBIJI U KOJOJ ĆE PROSEČNA PLATA BITI 220.000 DINARA! Posao za 1.100 ljudi, evo čime se bave!

Podeli vest

Fabrika nemačke kompanije Brose, koja danas počinje da se gradi u Pančevu, jedna je od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina. U njoj će raditi 1.100 ljudi, sa platama u rasponu od 750 evra, za "obične" radnike, do 2.100, koliko će za šest godina imati inženjeri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na ceremoniji kojom se obeležava početak radova na izgradnji fabrike, vredne 180 miliona evra, da je to jedan od najvažnijih koraka za dalji razvoj zemlje, koji su napravljeni.

- Za ovo živite i radite, za ovakve dane. Koliko god pažnje da posvetimo izgradnji ove fabrike, nije dovoljno. Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji desila u poslednjh 50 godina - istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, Brose je jedna od fabrika koja će da menja sve, ne samo u Pančevu, Banatu, već će pozitivno da utiče i na Beograd, celu Srbiju.

Foto: Tanjug

 



- Za nas to znači dodatni izvoz od 450 miliona evra i 1. 100 novih radnih mesta - rekao je Vučić.

On je istakao da će "običnim" radnicima plata u početku biti 750 evra, inženjerima 1.500 evra, a do 2026. godine plata će biti između 1.900 i 2.100 evra.

- To samo govori o značaju ove kompanije. Ponosan sam na to što ste izabrali Srbiju - rekao je Vučić.

Predsednik je poručio predstavnicima Brosea da Srbija ima još puno odličnih lokacija ako budu želeli da sagrade još neku fabriku u našoj zemlji.

Vučić je naglaiso da Brose proizvodi sve što može da nam padne napamet od delova za automobile, na primer, elektromotore, sistem za upravljanje volanom, benzinske pume, klime...

Foto: Tanjug

 



- Nema šta ne rade, oko 50 odsto svih novonapravljenih automobila u svetu ima delove koje je napravila fabrika Brose. Ponosan sam što će da rade u našoj zemlji - naglasio je on ističući da će to biti od velikog značaja ne samo za Banat već i celu zemlju.

To će biti od velikog značaja ne samo za Pančevo, već i okolna mesta i opštine, Kovačicu, Opovo, Crepaju, Debeljaču, Idvor , Padina, Kovin i Alibunar, kao i Beograd.

Radnici će moći tu da zarađuju za sebe i svoje porodice, dodao je Vučić.

- Gradiće se u okviru te investicije i razvojni centar koji će imati sarađu sa univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu - naveo je Vučić dodajući da će se tu praviti nove tehnologije koje će doprineti razvoju zemlje.

Napomenuo je da će 41 odsto zaposlenih odnosno 460 radnika biti visokog obrazovanja.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije potpisan je krajem novembra 2019. godine.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju.

Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vupet

pre 4 godine

Daj ne lažite, toliko ni u nemačkoj nemaju platu

mihail

pre 2 godine

Srbija treba da usvoji min platu i penziju prosecnu potrosacku korpu , radnicima na bIrou 60(%) od prosecne plate .Bruto izdvajanja umesto sadasnjih 65 (%) da uvede 42(%) Tada bi bila ukinuta siva ekonomija i placanje radnika na ruke, smanjen odlazak iz Srbije, investitori bi i dalje imali najeftiniju radnu snagu sto je bruka isticati kao povoljnost Srbije za investitore. Potrosnja bi bila znatno uvecana PDV znatno povecan a samim tim i Budzet i bogatstvo Srbije koja bi mogla odplacivati silne kredite

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija