• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

06.03.2020

19:59

OGLASIO SE MINISTAR LONČAR: Članovi porodice obolelog u Subotici negativni na koronavirus!

Društvo

OGLASIO SE MINISTAR LONČAR: Članovi porodice obolelog u Subotici negativni na koronavirus!

Podeli vest

Članovi porodice obolelog od koronavirusa u Srbiji testirani su na virus i rezultati su negativni

Pacijent koji je oboleo od koronavirusa je u subotičkoj bolnici, dobro se oseća i njegovo stanje je stabilno, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apeluje da se u javnosti ne objavljuju lični podaci o pacijentu.

Zlatibor Lončar za RTS kaže da je muškarac koji je prvi potvrđen slučaj koronavirusa u Srbiji u stabilnom stanju, dobro se oseća i nema temperaturu.

Prema poslednjim informacijama, zaraženi je u Srbiju došao iz Mađarske kopnenim putem.

Apeluje da se lični podaci o pacijentu ne iznose u javnost kako bi se sačuvalo njegovo pravo na privatnost.

MINISTARSTVO POTVRDILO! U Srbiji prvi slučaj koronavirusa, još šest osoba negativno

- To nema nikakvog smisla da neko ko se nađe u ovoj situacije da se to zloupotrebi, daju lični podaci. Mislim da je tom čoveku sasvim dovoljno što je pozitivan na koronavirus, što je u izlolaciji. Najljubaznije molim sve da imaju samo to u vidu, a molim i nadležne da rade svoj posao - naglasio je Lončar.

Ministar napominje da je obišao Suboticu danas, gde je razgovarao sa ljudima. Zadovoljan je, kaže, što ljudi nisu u panici i strahu.

Ponavlja da je sistem spreman ako dođe do širenja koronavirusa u Srbiji.

- Možemo da očekujemo nove slučajeve, ali ne mora da znači. Uzeti su uzorci koji će biti gotovo tokom večeri. Danas je uzeto šest uzoraka iz cele Srbije i svi su negativni - naglašava ministar zdravlja.

TINEJDŽER (16) IZ VLASOTINCA IZOLOVAN U LESKOVAČKOJ BOLNICI ZBOG SUMNJE NA KORONAVIRUS, čekaju se analize "Torlaka"

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković poručuje građanima da nema potrebe da kupuju na stotine maski.

- Te maske štite da vi ne prenesete zarazu na drugog. Svi moramo biti oprezni i pažljivi. Važno je da redovno peremo ruke i lice, izbegavamo zatvorene prostorije. Čekamo lepo vreme da taj virus ode prirodnim tokom - ističe Gojković.

Ponavlja da je najvažnije da se čuvaju zdravstveni radnici, kojima je potrebna ozbiljna zaštita.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija