• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2020

18:06

(VIDEO) NAJNOVIJE INFORMACIJE O KORONAVIRUSU U SRBIJI! Još četiri osobe zaražene, ukupan broj 35!

Društvo

(VIDEO) NAJNOVIJE INFORMACIJE O KORONAVIRUSU U SRBIJI! Još četiri osobe zaražene, ukupan broj 35!

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja saopštilo je najnovije podatke o broju obolelih od koronavirusa u Srbiji

 

Ministar Zlatibor Lončar saopštio je da su još četiri osobe zaražene koronavirusom, od te četiri, jedna osoba je hospitalizovana, ali nije u teškom stanju i nije na respiratoru. Ukupan broj zaraženih sada je 35.

- Svi zaraženi su dobro i nisu životno ugroženi - naglasio je Lončar.

Foto: Printscreen youtube

Infektolog doktor Mijomir Pelemiš odgovarao je na pitanje novinara na temu leka za koronavirus.

- Nema leka za ovaj virus, nema nijedan registrovan lek za ovu bolest u svetu. Postoje eksperimentalni lekovi, ali to je sve u fazi ispitivanja - rekao je doktor Pelemiš.

 

O obustavi nastave u školama

- Od prvog momenta slušamo struku, sve savete njihove sledimo. Kada imate ovakvu situaciju proglašene epidemije, svaki dobijen dan je ogroman. Mi smo sad u situaciji da se borimo za svaki dan. Svaki dobijeni dan nam je veliki kao soliter. Ja da imam stan ili nekretninu u svetu, jednog dana, kada ne budem na ovom mestu, mogao bih da odem. Ja želim i tada kad ne budem ministar, kao i sada, da mogu da izađem napolje da prošetam sa svojim detetom i svakoga da pogledam u oči. Potrebno je da prođe malo vremena da ljudi razumeju šta mi sada radimo. I moja deca idu u školu i pridržavaju se svega onoga što kaže struka. Molim za malo poverenja. Škola "Ruđer Bošković" ne obustavlja nastavu, kao što su pojedini mediji javili - naglasio je Lončar.

Ministar Lončar odgovarao je na pitanje o nabavci respiratora.

- Dovoljno je uporediti broj respiratora iz 2009. godine i danas. Jedan deo respiratora smo kupili, drugi deo smo dobili iz donacije. Dobili smo ogroman broj respiratora i rentgen aparata, najviše iz Japana i se kolegama iz Japana sada zahvaljujem. Pitali su nas zašto nabavljamo još respiratora. Pa kada ovo sve prođe, normalno je da budemo odgovorni i da ove respiratore zamenimo novim - rekao je ministar zdravlja.

Lončar je otkrio i najnoviju meru Vlade Srbije.

- Zatvorićemo granicu prema Rumuniji jer procenjujemo da to može da bude dobra mera. Iz sata u sat pratimo situaciju, tražimo mere koje će doprineti da najbolje odreagujemo - naglasio je ministar.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) MINISTAR LONČAR SAOPŠTIO NAJNOVIJE INFORMACIJE: Ukupno 24 zaraženih od koronavirusa, od današnjih pet pozitivnih, četvoro je pušteno kući!
Društvo

(VIDEO) MINISTAR LONČAR SAOPŠTIO NAJNOVIJE INFORMACIJE: Ukupno 24 zaraženih od koronavirusa, od današnjih pet pozitivnih, četvoro je pušteno kući!

U Vladi Srbije održana je konferencija za medije u vezi sa najnovijim podacima o koronavirusu u našoj zemlji. Ministar Zlatibor Lončar, doktor Predrag Kon, direktorka apoteka "Beograd" Jasminka Bjeletić objavili su nove informacije o novozaraženima, ali i o situaciji sa snabdevanjem neophodnih sredstava za prevenciju od ovog virusa

12.03.2020

18:09

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija