• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2020

12:13

DIREKTORKA RFZO: Lekova ima dovoljno, proizvodi se 60.000 maski dnevno! (Video)

Društvo

DIREKTORKA RFZO: Lekova ima dovoljno, proizvodi se 60.000 maski dnevno! (Video)

Podeli vest

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas da se nabavka medicinskog materijala i lekova radi redovno, i istakla da nestašica neće biti

Ona je na RTS-u rekla da se povećava proizvodnja maski i druge zaštitne opreme i da se u ovom trenutku proizvodi 60.000 maski dnevno.

- Mi nabavljamo i materijal i lekove da predupredimo situaciju da dođemo u problem. Svako jutro se čujem s direktorima u četiri klinička centra gde su i centralni magacini. Opremu naročito usmeravamo tamo gde su se pojavili novi slučajevi zaraženih korona virusom - rekla je Radojević Škodrićeva.

(VIDEO) VUČIĆ POSLE SASTANKA KRIZNOG ŠTABA! Srbija ima zaliha za godinu dana, znamo šta radimo, ali biće teško, ne isključujem mogućnost uvođenja vanrednog stanja!

Kako je rekla, Srbija se dobro organizovala i ima dovoljno materijala za proizvodnju maski i ostale opreme.

- Ima dovoljno, a od ponedeljka će se proizvoditi po 200 skafandera i maski sa filterom - rekla je direktorka RFZO-a.

Ona je dodala i da ima dovoljno testova i reagenasa za labarotorije i da su oni obezbeđeni za narednih šest meseci, uz napomenu da svih lekova ima dovoljno uključujući i lek tamiflu koji se i u terapiji protiv korona virusa pokazao dobro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija