• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2020

08:51

ODLAŽU SE SVE OPERACIJE U SRBIJI Bolnice primaju SAMO HITNE SLUČAJEVE

Društvo

ODLAŽU SE SVE OPERACIJE U SRBIJI Bolnice primaju SAMO HITNE SLUČAJEVE

Podeli vest

U Srbiji se odlažu sve operacije koje nisu hitne, a zdravstvene ustanove primaće samo hitne slučajeve, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je za RTS rekao da će se operacije raditi samo kod životno ugroženih pacijenata. Sve operacije koje mogu da čekaju biće odložene, kao i kontrolni pregledi.

Onkološki bolesnici koji su na zračnoj i hemio terapiji nastavljaju lečenje po planu, jer spadaju u grupu životno ugroženih pacijenata.

Vlada je donela odluku da hronični bolesnici mogu terapiju podići u apoteklama i ako im je istekao elektronski recept, kako ne bi morali da idu u domove zdravlja, prave gužvu u čekaonicama i rizikuju da se virus proširi.

Ministar kaže da od 55 pacijenata koji su zaraženi novim koronavirusom, dvoje koji se leče u Novom Sadu su na resapiratorima, ostali su dobrog opšteg stanja

Pojašnjava da se trenutno pacijenti leče na infektivnim klinikama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Pančevu.

Foto: Printscreen You Tube

Kako kaže, napravljen je precizan plan koje će ustanove primati još zaražene pacijente, ukoliko se popune kapaciteti infektivnih klinika.

Zaraženi pacijenti novim koronaviriusom, kako je naglasio, neće se mešati sa ostalim pacijentima.

"Ukoliko se popune kapaciteti infektivnih klinika plan je da te pacijente primaju Dragiša Mišović, KBC Zemun, bivša hirurgija u Nišu, bolnica za plućne bolesti u Novom Sadu, kao i još neke bolnice po Srbiji", naglasio je Lončar.

Navodi da zaštitne opreme ima dovoljno za sve zdravstvene radnike.

Biće uvedene i tri nove telefonske linije za psihološku podršku ljudima, koje će raditi 24 sata.

Studenti volonteri od danas se uključuju da pomognu i biće raspoređeni po Zavodima za javno zdravlje. Oni će se javljati na telefone, ali i zvati da proveravaju da li se poštuje mera izolacije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija