• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2020

08:29

Ko sme da bude na ulici od 20 do 5 ujutru: Danas na snagu stupaju NOVE MERE U SRBIJI, ovo su detalji

Društvo

Ko sme da bude na ulici od 20 do 5 ujutru: Danas na snagu stupaju NOVE MERE U SRBIJI, ovo su detalji

Podeli vest

Danas u Srbiji stupaju na snagu nove mere Vlade povodom koronavirusa.

Od deset sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak na ulicu osobama starijim od 65 godina, a na selu starijim od 70 godina.

Od 20 časova do 5 ujutru niko ne može da bude na ulici, sem nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu na trećoj smeni.

Vlada Srbije ističe da građani nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 



Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

"Sve usvojene mere u prethodnom periodu imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina. Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti", ističe se u saopštenju.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

Svaka čast za vlast - povećaćemo natalitet i izbegavamo zarazu. Sirotinjska zabava stupa na snagu !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija