• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.03.2020

18:45

PREMIJERKA SAOPŠTILA ALARMANTNE PODATKE: Dolaze nam zaraženi građani iz inostranstva - SLEDE JOŠ OŠTRIJE MERE! AKO ZARAZE NEKOG IDU NA ROBIJU! (VIDEO)

Društvo

PREMIJERKA SAOPŠTILA ALARMANTNE PODATKE: Dolaze nam zaraženi građani iz inostranstva - SLEDE JOŠ OŠTRIJE MERE! AKO ZARAZE NEKOG IDU NA ROBIJU! (VIDEO)

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se naciji nakon završene sednice Vlade Srbije i saopštila je najnovije informacije o borbi protiv koronavirusa u Srbiji

 

- Ono što nas muči su naši povratnici iz stranih zemalja. I predsednik Srbije je apelovao, takođe i ja, ali danas opet imamo gužvu na granicama na Horgošu i Batrovcima. Od 14. marta u našu zemlju se vratilo oko 162 naša državljana iz stranih zemalja, a to je bilo pre ovih fotografija sada. Naši građani iz inostranstva lekovima snižavaju temperaturu, izlaze iz tih zemalja, a mi ih ovde stavljamo u izolaciju i po potrebi ih hospitalizujemo. To je još jedan izazov sa kojim se suočavamo. Svako od vas zna bar jednu zemlju koja se vratila iz karantina. Patriotski bi bilo da su ostali u tim zemljama. Ne bi opteretili naš zdravstveni sistem bar. Za one koji prekrše meru od povratnika, Vlada Srbije obezbedila je tri posebna objekta u Vršcu, Požarevacu i Pirotu, a čuvaće ih pripadnici zatvorske straže. Za kršenje izolacije sledi od 1 do 8 godina zatvora, a ukoliko zaraze neku osobu i ta osoba umre, kazna je od 2 do 12 godina zatvora - kaže premijerka.

Foto: informer.rs

(UŽIVO) HRANA, LEKOVI, ALI I JEDNA NEOBIČNA STVAR! ANA BRNABIĆ OTKRILA ŠTA SU PENZIONERI DANAS NAJVIŠE TRAŽILI OD VOLONTERA KOJI SU IM POMAGALI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bosko lasta

pre 4 godine

Samo ostro nema zezanja vise a ni mita i korupcije,nema vise kad te zaustave,kolko kosta.

Doma

pre 4 godine

Kako mogu političari da traže svoj narod u inostranstvu da ne dolazi natrag u svoju zemlju pa to nema smisla?

Ivan

pre 4 godine

Ja i moja Familija nismo posli a ljudi koji Iduna kuci nose Leo poklon svojim roditeljima (ne svi) nemogu da shvatim da ima toliko neodgovrnih budala

dragan

pre 4 godine

veliko BRAVO ....e ovo je sada ozbiljna drzava svaka vam cast za ovo

Aki

pre 4 godine

Da li smeju voziti autobuse I kamione stariji od 65 g. Vidim da voze.Dosta tih vozača je došlo iz Italije i ne poštuju izolaciju a isti se opet vraćju sa natovarenim kamionima u Italiju i većinom sad voze penzionere jer mladi neće da voze.Ne znam kako prelaze granicu.

Pop

pre 4 godine

Ову што су наврли у Србију су радили на црно неки код рођака, неки код пријаеља неки су пљачкали, џепарили па им се обија о главу. Ко ће да чека без папира и дозволе за рад а и боравак ограничен, моралу су да се врате. Сада држава има увид колики их има ван земље који се шетају често.

Marcco

pre 4 godine

Takođe treba imati u vidu da ti naši građani rade u inostranstvu i da svi redom, pa i nezaposleni, imaju strano zdravstveno osiguranje. Ako dođe do hospitalizacije i/ili potrebe da se testiraju, treba to naplatiti od zdravstvenog fonda tih zemalja... nikako da se izgramo velikodušnih budala!

Ana

pre 4 godine

Zasto sve koji sada dolaze u zemlju ne smeste u neki kamp/bazu i ne zadrze ih 28 dana... vanredno je stanje i drzava ima legitimno pravo da to uradi kako bi zastitila svoje stanovnistvo

Sava

pre 4 godine

Uveden je POLICIJSKI CAS, od 20h do 5h ujutro, a potencijalno inficirani GASTARBAJTERI dolaze preko dana, doslo ih je 35.000 za dva dana , trebalo je ranije postaviti KARANTINE na najprometnijim GRANICNIM PRELAZIMA, zar stvarno verujete da ce ostati u SAMOIZOLACIJI kad stignu kuci ?

deda Genča

pre 4 godine

A gde su ti gastabajteri bili '99, što tad nisu došli? A i ovi starci i danas u prodavnicama dolaze i kupuju sve.... Vojska na ulicu i da uvede red... A gastarbajtere sve u neku kasarnu i 3 nedelje u karantin o njihovom trošku.

Gastrabajter

pre 4 godine

MAJO komentar ti nije na mjestu, ti kada odes na more u grcku je li imas zdravstveno ako ti zatreba...mene osiguranje pokriva na citavoj zemaljskoj kugli .Ne lupaj gluposti ako nisi upoznata sa materijom, a nisi....

NEBOJŠA

pre 4 godine

KAD MOŽETE ZA MIGRANTE OTVARATI PRIHVATNE CENTRE OTVORITE I ZA NAŠE KOJI SE VRAĆAJU,PA TU U IZOLACIJU 15-28 DANA.I NEMA KUĆAMA,PA DA VIDIŠ OĆE LI DOLAZITI

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija