• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

21.03.2020

13:15

MISLILI SMO DA JE KORONAVIRUS TAMO NEGDE, A SADA NAM JE UZEO PRIJATELJA! Ispovest komšija preminulog Kikinđanina

Društvo

MISLILI SMO DA JE KORONAVIRUS TAMO NEGDE, A SADA NAM JE UZEO PRIJATELJA! Ispovest komšija preminulog Kikinđanina

Podeli vest

Kikinđanin R. B. (59) koji je juče preminuo u novosadskoj Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine prva je žrtva korona virusa u Srbiji.

Njegove komšije navode da i dalje ne mogu da shvate šta ih je snašlo i da je još jednom potvrđeno pravilo da, kako kažu, najbolji prvi odlaze.

- R. B. poznajem od malih nogu. Bio je to jedan pošten i častan čovek. Pravi domaćin. To vam svi iz Kikinde mogu potvrditi. On je nekada bio šef Odseka civilne zaštite u Policijskoj upravi Kikinda i na to mesto je došao samo zahvaljujući svom radu, trudu i poštenju pa je od običnog policajca napredovao sve do inspektora a ne preko nekih stranačkih kanala kao što to obično biva. Nažalost, zbog bolesti otišao je malo ranije u penziju ali se nije dao. Taman je mogao da se posveti porodici. Ima divnu decu, sina i ćerku, divnu suprugu i sada se svi plašimo šta će biti sa njima pa i sa svima nama - priča naš sagovornik.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kaže da je koliko zna pokojni R. B. sa svojom suprugom bio kod prvozaraženog Kikinđanina R. Š. koji živi par kuća od njega u doba kada nije ni znao da je zaražen, a koji se trenutno i sam bori za život u Kliničkom centru Vojvodine, gde se nalazi na respiratoru zbog bolesti koju je najverovatnije dobio od sina koji je bio u Milanu.

- Čuli su da R. Š. nije dobro i R. B. je sa suprugom otišao da ga poseti i da popiju kafu. Bili su baš dobri. Tada niko nije ni znao za koronu. Svi smo mislili da je to tamo negde u svetu a ne na našem pragu. Onda smo samo jednog dana čuli da je R. Š. u bolnici i nastala je panika. Odmah hoću da naglasim da niko ne krivi tog čoveka! On je dobar čovek i siguran sam da bi se zaključao u sobu da je znao, a ne da bi išao okolo da zarazi nekoga. Jednostavno, tako se desilo i sada moramo svi da budemo na oprezu - ističe komšija preminulog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija