• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2020

21:57

OVAKO BRZO SE NIJE UMIRALO NI OD SARSA! Kon ne može da veruje šta se dešava: Najveći problem je što mnogo toga o ovom VIRUSU NE ZNAMO!

Društvo

OVAKO BRZO SE NIJE UMIRALO NI OD SARSA! Kon ne može da veruje šta se dešava: Najveći problem je što mnogo toga o ovom VIRUSU NE ZNAMO!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon, rekao je, gostujući na Prvoj televiziji, govoreći o korona virusu, da je i sam iznenađen time kako se COVID-19 ponaša

- Ovako brzo umiranje nismo imali ni kod SARS-a. Očekivali smo, kao i do sada, da će virus početi da slabi posle šest nedelja. Onda je epidemija u Italiji stigla u šestu nedelju i ne prestaje da opada. Lepo vreme bi trebalo da nam ide na ruku, ali ipak ni to više nije merilo - rekao je epidemiolog Predrag Kon.

On je istakao da je veliko iznenađenje ovo što se dešava u Italiji.

- Prisutan u ždrelu 48 sati, međutim nije dokazano njeogov prenošenje. Ne znači da on ne može da se prenosi u vazduhu. Problem je u tome što puno toga ne znamo. To je najveći problem. I nas iz medicine je ovo u Italiji iznenadilo.

Voditeljka je istakla da se sve više plašimo, ali i da se ponašamo izbezumljeno. 

- Ulazimo u period kada treba da imamo maske u zatvorenom. Ne treba sada u ovom peridou da se rukujemo, ljubimo... Moramo da pazimo i da budemo obazrivi, pa ćemo da vidimo da li će kod nas posle šest nedelja polako da počne virus da se povlači - zaključio je Kon.

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djordje

pre 4 godine

Ko je zdrav nek ide da da krv ne vezano za korona virus ima teskih bolesnika kojima treba tvoja krv, POMOZIMO BOLESNIM. ZIVELA SRBIJA

GOGI

pre 4 godine

MAJSTORE OBAVIO SI POSAO ZA KOJI TE PLACAJU A TI SI SE SAD UZIVEO U ULOGU. AJDE MALO OLABAVI.

Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Kon je u pravu. Ja mislim da je to bakterija koja u sebi ima virus. Jedino resenje karantin beograda i 4 dana i noci prskati površine automobile rastvorom kaporita u cisterni sa vodom. Bolje da beograd smrdi na hlor nego na leseve ljudi. Uzeti poljoprivrednu sejalicu i bacati kaporit u zrnu ako padne kisa opet ce hlor nastati. Treba u svim gradovima bacati kaporit hlor i krec i nocu i danju. I pancir s rakete rasklopiti ubaciti kaporit i gadzjati ozonski omotac i rastvarati ga. U kanalizaciju bacati negaseni krec,

ZZ

pre 4 godine

da si gledao sta rade kinezi pre 3 meseca .. ZNAO bi sta nas ceka .. a ti sto su vam NAREDILI da pustite virus u DRZAVU .. su vas ZAJEBALI ...

Grada

pre 4 godine

Mali Djokica rasklopio igracku i ne ume da je vrati. Sada place. Moracete da pozovete konstruktora igracke iz Engleske ili Nemacke. Ipak oni to savesnije izucavaju i nisu prespavali period od prosle zaraze SARSA. Negativna selekcija kadrova protiv pozitivne selekcije virusa ce nam doci glave. Sada smo zakljucili da virus mutira i da nas kljuc ne moze da otkljuca genetska vrata.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija