• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

22.03.2020

09:10

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo ko su KINESKI EKSPERTI koji će Srbiji pomoći DA POBEDI KORONAVIRUS! (FOTO)

Društvo

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo ko su KINESKI EKSPERTI koji će Srbiji pomoći DA POBEDI KORONAVIRUS! (FOTO)

Podeli vest

U Srbiju je juče doputovalo šest medicinskih eksperata iz Kine koji našoj zemlji treba da pomognu u borbi protiv novog koronavirusa. Reč je o ekspertskom timu iz prve linije borbe protiv virusa Kovida 19. Dolaze iz provincije Guangdong, koja je pokazala veoma zapažene rezultate iz borbe protiv opakog virusa – od 115 miliona stanovnika u ovoj provinciji, zabeleženo je 1.407 slučajeva oboljevanja, za sada je izlečeno 1.325 ljudi, uz 8 smrtnih slučajeva. Informer vam otkriva sve o članovima kineskog ekspertskog tima

 

Vođa tima je Guo Jubiao, direktor Odeljenje za plućnu i kritičnu medicinu, Prve pridružene bolnice Univerziteta Sun Iat-sen. Tokom borbe sa koronom bio je zamenik lidera tima Kliničke stručne grupe provincije Guangdong za novi koronavirus, kao i vođa stručnog tima formirane ekspertske grupe za prevenciju pneumonije koronovirusa u bolnici Zhongshan. On je direktno bio uključen i u proces lečenja nekoliko pacijenata s koronavirusom iz Vuhana.

Foto: Tanjug

Drugi član tima je Ksiong Jan, zamenica direktora odjeljenja za vanredne situacije prve bolnice Zhongshana. Ona je i zamenica direktora Sektora za vanredne situacije i katastrofe u Udruženju za upravljanje zdravstvom Guangdonga i zamenik direktora Odbora za starije. Za vreme epidemije, Ksiong Jan je bila zamenik lidera bolničke antiepidemijske grupe, bila je odgovorna za formiranje timova za hitne slučajeve i edukaciju antiepidemijskog tima u bolnici i na području Vuhana.

Istovremeno je organizovala odeljenje za vanredne situacije i uspostavljanje procesa, obuku osoblja i kontrolu kvaliteta. Ima visoko praktično znanje u ranom otkrivanju, dijagnostikovanju, izolaciji i lečenju novog virusa.

U Beograd je doputovao i Hou Kailan, direktor Odeljenja za psihologiju i psihijatriju Narodne bolnice provincije Guangdong.

Foto: Tanjug

Četvrti član tima je Peng Zikiang, zamenik direktora odeljenja za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti i Long Kisui s odeljenja za kontrolu i prevenciju AIDS-a u provincijskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti Guangdong.

Srpskim lekarima će pomoći i Lin Bingliang, zamenica direktora Odeljenja za zaraze Treće pridružene bolnice Sun Iat- Univerziteta.

Ovaj ekspertski tim već danas ima prve sastanke sa srpskim lekarima kojima će pomoći u svim ključnim fazama borbe s opasnim virusom, od prevencije do detekcije Kovida 19, uspostavljanja dijagnoze, medicinskih protokola, lečenja, borbe s komplikacijama bolesti, sve kako bi se sačuvali životi ljudi u Srbiji.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZZ

pre 4 godine

Kineski zvanicnici kada daju izjave nose maske .. nasi ne .. cak ni lekari .. a kako ce se to zavrsiti vidi se u italiji i spaniji .. uzgred .. kineski civili su dobijali maske .. i mogli su i da ih kupe .. ja vec 6 nedelja nisam nasao ni maske ni alkohol .. a to vodi tamo gde sam rekao ..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija