• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

23.03.2020

14:25

OVO JE ZNAK DA SE ODMAH JAVITE LEKARU! Centar za kontolu i prevenciju bolesti otkrio NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA

Društvo

OVO JE ZNAK DA SE ODMAH JAVITE LEKARU! Centar za kontolu i prevenciju bolesti otkrio NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA

Podeli vest

Pandemija koronavirusa je jenjava i sa njom se bori ceo svet. Međutim, kako je virus još uvek nov, svakog dana se otkriva nešto novo o njemu, tako su lekari sada upozorili na još jedan simptom koji bi mogao biti alarm da se javite lekaru i stavite u samoizolaciju.

Osnovni simptomi koronavirusa su suvi kašalj i temperatura, a pre temperature osećate vrelinu u grudima i leđima.

Kontinuirani kašalj takođe je ozbiljan simptom, ako kašljete duže od jednog sata ili imate dve-tri epizode suvog kašlja u toku dana.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da su pomodrele usne takođe znak da se što pre javite lekaru.

Foto: Pixabay

Ovaj simptom može se javiti kada bolest uznapreduje i počnete da osećate nedostatak daha - otežano disanje, nemogućnost da pričate i imate osećaj da se gušite.

Stručnjaci kažu da u trenutku gušenja možete osetiti naglo oticanje očiju, usta, grla ili jezika, kao i da je to alarmirajući simptom zbog kog se morate javiti lekaru, piše Telegraf.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MEROŠINAC

pre 4 godine

Poštovana redakcijo , pišem vamjer je situacila ozbiljna . Tvrdim da su informacije pouzdane. Naime pacijent iz Merošine je slagao pre neki dan infetologa da nije imao kontakte, a 11. marta ove godine bilo je velikog slavlja, u njegovoj kući, sa partnerima iz italije. Sada po informaciji od istog izvora , lekar koji dva dan davao infuziju u prostorijhama doma zdravlja ima temperaturu i putem svojih veza ide na test na aktuelni virus. Prema saznanju i jedan od ukućanja, tog čoveka, ima povišenu temperaturu. Ne daj bože da je u pitanju korona virus, ali ako se potvrdi mora da sledi rigorozna kazna zbog nanete štete!!!! Zbog skrivanja informacija ali neažurnošću direktora pa predsednika opštine Merošine. tek u subotu su denzifikovane prostorije. Ukoliko ne bude akcije dobićete dodatne i konkretnije informacije!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija