• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Agencije

23.03.2020

16:25

OVO NIJE DOBRO! Upozorenje meteorologa RHMZ - stiže sneg, napadaće u celoj Srbiji!

Društvo

OVO NIJE DOBRO! Upozorenje meteorologa RHMZ - stiže sneg, napadaće u celoj Srbiji!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na formiranje snežnog pokrivača u celoj Srbiji, odnosno i u nižim predelima!

"UPOZORENJE NA SNEG I FORMIRANJE / POVEĆANJE VISINE SNEŽNOG POKRIVAČA (za period od 23. do 25. marta)

Od ponedelјka do srede doći će do stvaranja snežnog pokrivača, u većini mesta od 10 do 15 cm, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više. U utorak usled jakog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa, naročito na istoku i u planinskim predelima. Slablјenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu tokom dana.

Na području Beograda očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 15 cm", navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: Zoran Zestic/Tanjug

Ovo je loša vest kako za virus, kome za širenje pogoduju niže tempetarure, tako i za useve i sve biljke koje su početak proleća dočekale cvetanjem, pa je pitanje šta će uspeti da preživi posle ovog mraza.

Prognoza za naredne dane

Sneg pada u jugoistočnim delovima Srbije, a snežne padavine do kraja dana zahvatiće celu zemlju, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), uz upozorenje da u istočnim krajevima može doći do stvaranja snežnih nanosa i formiranja snežnog pokrivača od 20 do 40 cm.

U toku večeri i noći očekuje se intenziviranje padavina i formiranje snežnog pokrivača u većini krajeva.

Foto: Tanjug

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, a u većini predela doći će formiranja snežnog pokrivača od 10 do 15 centimetara.

Najveća količina snega, uz mogućnost snežnih nanosa, prognozira se za istok Srbije i u planinske predele gde se očekuje formiranja snežnog pokrivača od 20 cm do 40 cm, a ponegde i više.

Sutra ujutru biće slab mraz, sa jutarnjom temperaturom od -3 do 0, dok će najviša dnevna temperatura biti do 3 stepena.

Iste vrednosti zadržaće se i u sredu kada se, prema prognozi RHMZ-a, očekuje slabljenje snega, a posle podne i prestanak padavina. U četvrtak će doći do postepenog otopljavanja kada će u nižim predelima sneg postepeno preći u kišu, dok će sneg padati samo u planinskim predelima.
Maksimalne dnevne temperature od petka će prelaziti 12 stepeni.

Do kraja marta prognozira se promenljivo vreme sa smenom sunca i oblaka, a u većini dana suvo sa prosečnom temperaturom od 14 do 17 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) ŠOK PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA! Evo kad nas čeka SNEG i u gradovima! Objavljena detaljna prognoza do kraja aprila!
Društvo

(VIDEO) ŠOK PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA! Evo kad nas čeka SNEG i u gradovima! Objavljena detaljna prognoza do kraja aprila!

U Srbiji će u petak u većini krajeva biti sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom i do 25 stepeni, dok se za vikend očekuje zahlađenje i pad temperature za 10 do 15 stepeni, kaže meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović i dodaje da se od ponedeljka ponovo prognozira pravo prolećno vreme, kao i da će mart i april biti natprosečno topli za ovo doba godine.

12.03.2020

14:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija