• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2020

09:10

AKO NE BUDEMO POŠTOVALI MERE NI 3 MILIONA VOJNIKA NAM NEĆE BITI DOVOLJNO! Vulin o ulozi vojske Srbije u vanrednom stanju zbog koronavirusa (VIDEO)

Društvo

AKO NE BUDEMO POŠTOVALI MERE NI 3 MILIONA VOJNIKA NAM NEĆE BITI DOVOLJNO! Vulin o ulozi vojske Srbije u vanrednom stanju zbog koronavirusa (VIDEO)

Podeli vest

Širok je obim posla koji radi Vojska Srbje od kada je uvedeno vanredno stanje u Srbiji zbog epidemije korona virusa, izjavio je danas ministar odbrane Alekandar Vulin, navodeći da VS obezbeđuje objekte za izolaciju - karantine, migrantske kampove, a pomaže MUP-u i na granicama.

Vulin je za RTS kazao da 30.000 vonjnika, koliko je određeno da brine o karantinima je sasvim dovojan broj ukoliko i građani shvate i ponašaju se u skladu sa tim da vode računa o sebi i svojim bližnjima.

SASLUŠANJE OSUMNJIČENIH PREKO SKAJPA! Zbog opasnosti od koronavirusa sudovi će primenjivati inovativne mere

- Ali, ako ne budemo poštovali mere i vodili računa o sebi i drugima, onda ni tri miliona vojnika nije dovoljno - istakao je ministar.

Govoreći o karantinu koji je napravljen na beogradskom Sajmu, Vulin kaže da se tamo još uvek radi, kao i da će osim kreveta biće kaseta gde mogu da se odlože stvari, paravana, televizora... i dodaje da se javja i veliki broj preduzeća koja hoće da pomognu i koja su nudila svoje proizvode kako bi građanima, koji možda budu tamo smešteni, bilo udobnije.

- To nije hotel, da se razumemo, i ne može da bude da hotel. Tamo postoje pravila. Ako mislimo da smo tu da uživamo, ne, tu smo da se lečimo - kaže Vulin.

Navodi da Vojska obezbeđuje i objekte izolacije Morovič, Subotica, Vojna gimnazija, hotel Soleks, Lepenka na Fruškoj Gori.

Vrlo smo fleksibilni, kaže Vulin i dodaje da ne znači da će ti objekti u kojima je oko 1.000 ležajeva trajati do kraja krize.

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆEMO POBEDITI KORONA VIRUS! Srpski lekari optimistični: "Obuzdaćemo ovu neman"

Govoreći o slučaju u Kragujevcu, ministar odbrane kaže da je Vojska reagovala u skladu sa pravilima u vanrednom stanju i objasnio da je čovek pokusao da pobegne iz izolacije, strguo masku i možda na taj način zarazio dva medicinska radnika i vojnika.

- Naravno da smo primenili fizičku silu i da je savladan, a nisam siguran da neće proći sa velikom zatvorskom kaznom - kazao je Vulin.

Govoreći o Pirotu i Požarevcu gde je za 96 ljudi tužilac zatražio kazne tri godine zatvora, Vulin navodi da su to objekti koji su pod ingerencijom Ministartsva pravde i apeluje na sudove da u takvim slučajevima ne odugovlače.

- Moramo poslati poruku da se ne sme ugrožavati ničiji život - naveo je Vulin.

Kada je u pitanju angažovanje Vojske na granicama, Vulin kaže da pomažu MUP-u, obezbeđuje i one koji su zatvoreni, odnosno nisu u funkciji.

JOŠ DVE ŽRTVE KORONAVIRUSA U SRBIJI! Preminuli muškarac (80) i žena (62)

- Situacija je mirna, preuzeli smo i migrantske kampove o kojima moramo da brinemo, jako je širok obim posla koji radi VS, ali ponosan sam što svako jutro vrhovnom komandantu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću mogu da kažem da je sve ispunjeno - kaže Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija