• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

26.03.2020

09:32

ŠTA ĆETE AKO VAM U JEKU EPIDEMIJE POZLI, A VI KOD KUĆE? KAD ĆETE STIĆI DO LEKARA? Dr Srđa Janković upozorava: SAJAM JE MNOGO BOLJI, JER STE NA OKU STRUČNJACIMA!

Društvo

ŠTA ĆETE AKO VAM U JEKU EPIDEMIJE POZLI, A VI KOD KUĆE? KAD ĆETE STIĆI DO LEKARA? Dr Srđa Janković upozorava: SAJAM JE MNOGO BOLJI, JER STE NA OKU STRUČNJACIMA!

Podeli vest

Imunolog Srđa Janković iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj kaže da je prostor koji se priprema na Sajmu namenjen za kolektivnu izolaciju zaraženih novim korona virusom i da je to bolje od kućne samoizolacije



- To nije toliko bolnica, koliko kolektivna izolacija koja je bolja od kućne samoizolacije jer štiti porodice. I za zaražene je bolje jer će biti svi pod lekarskim nadzorom 24 sata dnevno - naveo je on za TV Pink.

Napominje da je Sajam sa 3.000 kreveta namenjen za pacijente sa blagim simptomima i blagom kliničkom slikom ili da je potvrđeno da su zaraženi, a nemaju nikakvu kliničku sliku.

Janković kaže da je najbolje za pacijente da budu pod nadzorom lekara 24 sata, jer kod pojedinaca može naglo da se pogorša klinička slika.

- Zamislite u jeku epidemije, a čekamo taj vrhunac, oboli više ljudi u isto vreme i neki dobiju tešku kliničku sliku kod kuće. Kada će ti pacijenti stići do lekara? Ovako su svi na oku lekarima - naveo je on.

Što se tiče promene metodologije testiranja građana, on je rekao da su do sada testirani pacijenti sa jasnom kliničkom slikom ili su bili u kontaktu sa osobom koja je došla iz žarišta.

- To će sada biti prošireno i na osobe za koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama - naveo je Janković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Major

pre 4 godine

Malo je ipak nehumano i suvise depresivno. Nije ni funkcionalno pa imam utisak da vise sluzi da zaplasi potencijalne pacijente nego da pomogne. Dodajte malo pregrada od panoa kakvi se koriste na sajmu u drugim prilikama i tako prostor podelite na manje celine. Dodajte poljske Wc kabine, kaffe automate i monitore sa filmovima i TV programom. Stolice za licne stvari. Razmislite o neophodnim sadrzajima koji prate takav boravak u trajanju od skoro mesec dana kako ne bi bilo nezeljenih posledica te vrste izolacije. Mozda bi Kinezi, kao mnogo disciplinovaniji i narod i pojedinci izdrzali, ali nasi gradjani ne bi. To su realni parametri i treba ih u okviru moguceg ispostovati ili nece citav posao biti uspesan, sto svakako ne bi bilo dobro... Ideju podrzavam...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija