• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/Informer

26.03.2020

10:09

ANA BRNABIĆ I NJENI SARADNICI TESTIRANI NA KORONAVIRUS! Rezultati su upravo stigli!

Društvo

ANA BRNABIĆ I NJENI SARADNICI TESTIRANI NA KORONAVIRUS! Rezultati su upravo stigli!

Podeli vest

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević rekla je da su rađeni testovi na virus korona premijerki Ani Brnabić i njenim saradnicima.

 

Ona je za Prvu TV dodala da misli da su rezultati negativni.

- Koliko ja znam jedino je potvrđeno da je u kabinetu ministra Trivana ima zaraženih - potvrdila je Vasiljevićeva.

Foto: printscreen

Ona je dodala da je došlo do loše interpretacije izjave o zaraženima u Vladi Srbije.

Suzana Vasiljević je najavila da će "sutra, ako ne danas" biti objavljene nove mere Vlade protiv širenja zaraze korona virusom.

Vasiljević je kazala da je juče, na sastanku Kriznog štaba predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao struku da li je neophodno zatvoriti "tri grada koja su žarišta" - Beograd, Valjevo i Niš, na šta je, kako je navela, struka rekla da to za sada nije neophodno.

Vasiljević je navela da je struka ocenila da treba sačekati 24 sata da se prati stanje u tim gradovima, da bi se donela odluka o zatvaranju gradova.

Prema njenim rečima, zatvaranje gradova podrazumeva da nije moguć ulazak niti izlazak iz tih gradova, ali da će verovatno biti izdate dozvole za pojedine potrebe, kao što je uvoz prehrambenih proizvoda.

Komentarišući izveštavanje medija, Vasiljević je ocenila da je stanje bolje nego tokom poplava 2014. godine i dodala da većina novinara proverava informacije pre objave.

Ona je ocenila da novinarima nije lako u vreme društvenih mreža i da oni nalaze načine za najbrži dolazak do informacija, ali da je za sada većina medija "na visini zadatka".

Vasiljević je kazala da državni organi pre iznošenja u javnost "proveravaju informacije nekoliko puta".

Ona je navela da predsednik Srbije i premijerka Ana Brnabić od početka pandemije izveštavaju javnost o svemu što se dešava, kako bi na taj način upozoravali građane na neophonost čuvanja zdravlja i sprečavanja širenja zaraze.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 4 godine

Ana ce sigurno biti dobro!!!Da ziva,zdrava i srecna!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Crno-beli zbog smene Duljaja ostaju bez miliona! Kastiljo se vraća u Šahtjor, evo kako to utiče na klub iz Humske
Partizan

Crno-beli zbog smene Duljaja ostaju bez miliona! Kastiljo se vraća u Šahtjor, evo kako to utiče na klub iz Humske

Partizan će zbog smene Igora Duljaja sasvim izvesno ostati bez miliona! Kako prenosi poznata Instagram stranica "Pbg.news", ukrajinski fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka u Humsku je poslao zvaničan zahtev da se po završetku sezone ekvadorski vezista Denil Kastiljo (20) vrati među popularne "rudare", što znači da raniji dogovor između ova dva kluba definitivno propada!

02.05.2024

16:29

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija