• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.03.2020

11:09

ODLUKA O ZATVARANJU BEOGRADA, VALJEVA I NIŠA ZA 24 SATA! Evo šta kažu lekari o izolaciji gradova i kako bi to izgledalo!

Društvo

ODLUKA O ZATVARANJU BEOGRADA, VALJEVA I NIŠA ZA 24 SATA! Evo šta kažu lekari o izolaciji gradova i kako bi to izgledalo!

Podeli vest

Lekari u Srbiji su rekli da još ne treba zatvarati tri grada Beograd, Niš i Valjevo, koji su najveće žarište korona virusa, a da će ta mera biti sagledana u naredna 24 sata, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Smatra da će nove mere ako ne danas, biti saopštene sutra, ali da joj nisu poznati detalji.

Ona je u uključenju za TV Prva rekla da je predsednik Aleksandar Vučić juče na sastanku oba krizna štaba kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić, pitao srpske lekare da li je potrebno da dođe do zatvaranja ova tri grada.

"Rekli su ''još uvek ne, videćemo u sledeća 24 sata''. Mislim da će, ako ne danas, onda u toku sutrašnjeg dana nove mere biti saopštene. Da li će one one podrazumevati potpuno zatvaranje ova tri grada ili delova grada, ne znam, jer se sitaucija menja bukvalno iz sata u sat”, rekla je Vasiljević.

Foto: Zoran Sinko

Navela je da bi eventualno takve mere podrazumevale da ne postoji putni transport civila između tih gradova, da ne može da se izađe niti uđe u te gradove.

To su, dodaje, mere koje su bile i u Kini.

"To je nešto što je jedina sigurna varijanta da se zaraza neće širiti po celoj zemlji", kaže Vasiljević.

Pretpostavlja da bi, dodaje, u slučaju takvih mera za tri grada bio omogućen normalan transport prehrambenih proizvoda i medicinske.

Foto: Marko Đoković

Upitana šta bi bilo sa radnicima iz tih gradova koji rade u drugim mestima i da li bi oni imali neke posebne dozvole za kretanje, Vasiljević kaže da joj detalji nisu poznati.

"Ne znam. Saznaćemo pravovremeno. Ne brinite se, neće biti proglašene nove mere pa uvdene za sat vremena. Ljudi će imati vremena da se organizuju", kaže Vailjević.

Kon: Zatvaranje grada ako se utrostruči broj zaraženih

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da bi moglo doći do još većeg stepenja ograničavanja kontakata ukoliko bi se, na primer, broj zaraženih u Beogradu naglo povećao. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Foto: Printscreen

U Srbiji je trenutno najveće žarište Beograd sa 173 potvrđena slučaja, a odmah zatim Valjevo sa 46 i Niš 37. Koronavirus je potvrđen u 21 gradu u Srbiji.

Anketa

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordjeviccva

pre 4 godine

Samo nam objasnite kako cemo mi roditelji koji imamo decu sa nekom od bolesti koje se moraju kontrolisati na dve nedelje zbog terapije,kako dovesti dete do Tirsove?

dana

pre 4 godine

Neodgovornih ce uvek biti, nazalost, pa bilo kakve mere bile. Prema tome, neodgovorne treba suzbijati u njihovim neodgovornim namerama - i to najstoze. Uvodjenjem rigoroznijih mera kaznjavali bi se odgovorni, a ovim drugima kao da se povladjuje, tako bi makar izgledalo. Ali struka najbolje zna - pa kako procene.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija