• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

27.03.2020

23:23

KARIJERNI SRPSKI DIPLOMATA VLADISLAV JOVANOVIĆ PROLAZI KROZ PAKAO! Moj sin će pobediti koronu!

Društvo

KARIJERNI SRPSKI DIPLOMATA VLADISLAV JOVANOVIĆ PROLAZI KROZ PAKAO! Moj sin će pobediti koronu!

Podeli vest

Nije nam prijatno, supruga se baš uspaničila. Danko se oseća mnogo bolje, kaže Jovanović za Informer. Drugi srpski diplomata u Ženevi u teškom stanju

Moj sin Danko, srpski diplomata u Misiji Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, uspeo je posle 16 dana lečenja i izolacije da pobedi koronavirus! Njegov kolega i drug takođe je inficiran ovim opakim virusom, u teškom je stanju, ali se oseća dosta bolje nego prethodnih dana, kaže za Informer Dankov otac i ugledni srpski diplomata Vladislav Jovanović (84).

Temperatura

Prvih dana mučila ga je temperatura 38,5, ali evo već poslednjih sedam dana nema ni nju

Kako nam je ispričao, njegov sin se sada oseća odlično i uz savete majke bez problema je "pregurao" koronavirus. Sada čeka da test potvrdi da više nije zaražen.

- Kada nam je pre 16 dana Danko (34) javio da se testirao na koronu i da su rezultati pozitivni, naravno da nam nije bilo prijatno, pogotovu supruzi, koja se baš uspaničila. Non-stop smo bili u kontaktu sa njim, plašili smo se jer živi sam u stanu, ali na sreću majka ga je dobro "istrenirala" da vodi računa o sebi, pa je Danko sam spremao hranu i lečio se bez ičije pomoći. Bio je stalno zatvoren u stanu, imao je zalihe voća i mesa, jačao je svoj imunitet, a majka, koja je inače nutricionista po struci, savetovala ga je koje lekove da pije i koje vitamine da uzima. Komplikacije nije imao, jedino ga je prvih pet ili šest dana mučila temperatura 38,5, ali evo već poslednjih sedam dana nema ni nju - napominje on i dodaje:

- Lekari su ga zvali svaki dan da proveravaju kako je, a kad mu je bilo bolje, rekli su mu da pozove ako se tegobe vrate. Savetovali su ga da još pet dana bude u poluizolaciji, a onda će ga ponovo testirati. Ako rezultati budu negativni, Danko se vraća na posao.

Dankov kolega, koji je u teškom stanju, oseća se dosta bolje.

- To je Dankov drug i kolega, takođe mlađi čovek koji se bavi sportom, ali je pre ovoga preležao upalu pluća pa pretpostavljam da se zbog toga teže nosi sa koronom. Ipak, stanje se popravilo i mi se nadamo da će se oporaviti - rekao je Jovanović za Informer.

Da se stanje teško obolelog srpskog diplomate iz dana u dan poboljšava, potvrdio je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U Ženevi ambasador
i šest saradnika

Misiju Srbije pri UN u Ženevi čine ambasador Dejan Zlatanović i prvi savetnici Viktor Jovanović i Vladan Lazović. Tu su i drugi sekretar Danko Jovanović i dva atašea Andrej Stefanović i Nebojša Marković.

 

- Prvi oboleli je dobro, on je praktično izlečen. Drugi diplomata je još uvek na bolničkom lečenju, još je teško, ali je bolje. Ne razmatramo opciju da ga transportujemo u Srbiju, jer nema potrebe za tim - rekao je Dačić.

Podsetimo, teško oboleli diplomata nalazi se u bolnici, sa visokom temperaturom, a otkazalo mu je i jedno plućno krilo. Ovih dana javnost u Srbiji uznemirila je vest da ga švajcarski doktori leče jedino uz pomoć krpe koju kvase vodom, pa mu stavljaju obloge kako bi mu bar malo spustili temperaturu! Takođe, zdravstvena ustanova u Ženevi nije htela da ga primi, dok su ga doktori u Bernu nakon pregleda pustili na kućno lečenje uz preporuku da pije "paracetamol"! Zbog toga što nije hospitalizovan čim je tražio pomoć, naše Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protestnu notu Ambasadi Švajcarske u Beogradu.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija