• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2020

08:20

DANAS SE OTVARA PRIVREMENA BOLNICA NA SAJMU! Evo kakvi su uslovi obezbeđeni za pacijente! (VIDEO)

Društvo

DANAS SE OTVARA PRIVREMENA BOLNICA NA SAJMU! Evo kakvi su uslovi obezbeđeni za pacijente! (VIDEO)

Podeli vest

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu danas bi trebalo da počne da prima prve pacijente

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5, a Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, pacijentima će se u tom prostoru dopremati i hrana, konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni, a osim toga, ceo sajam je prekriven wi-fi.

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Foto: Vlada Srbije

Do sada su takvi pacijenti slati u kućnu izolaciju, a njihovim smeštanjem u privremenu bolnicu oni štite svoje porodice.

S druge strane, najavljeno je masovno testiranje osoba sumnjivih na COVID-19, te se očekuje da će na taj način biti otkriven veliki broj zaraženih.

Očekuje se da će lečenje pacijenata sa lakšim simptomima trajati između 14 i 28 dana.

- To je sledeći logičan korak u odnosu na masivno testiranje, dakle ofanziva protov COVID 19 - da testiramo više ljudi i da one sa blažim simptomima odmah šaljemo u privremene bolnice, pod lekarski nadzor - rekla je sinoć premijerka Ana Branbić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
eric

pre 4 godine

To je dobro, jako dobro sto je napravljeno. ali potrebno je napravit boxove za svakoga pacjenta pojedinacno, ne po 4 do 8 postelja u jednom boxu, tako pacjent ce zaraziti jedan drugoga, narocito onaj koji vec je prebolio ili je na kraju ponovo ce biti zarazen... ko je ovako savetovao da se pravi jako je gresio, svaki infektolog ce vam to reci

spiritus immundi

pre 4 godine

Hvala predsedniku I vrhovnom komandantu Aleksandru Vučicu !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija