• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2020

11:42

OGLASILA SE I AMBASADA EMIRATA: Srbija kao prijateljska zemlja imala prioritet! (FOTO)

Društvo

OGLASILA SE I AMBASADA EMIRATA: Srbija kao prijateljska zemlja imala prioritet! (FOTO)

Podeli vest

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata, zemlje čiji je avion sleteo u Beograd sa medicinskom i zaštitnom opremom, saopštila je da je da je taj avion deo odluke da pomognu zemljama zahvaćenim epidemijom Covida-19, a da je Srbija, kao jedna od prijateljskih zemalja i ovog puta imala prioritet.

U saopštenju ambasade se ističe da je avionom stigla ogromna količina humanitarne pomoći i medicinske opreme.

HUMANOST NA DELU! Zadužbina "Nikola Spasić donirala 12 miliona dinara RFZO za borbu protiv korone

- Ujedinjeni Arapski Emirati preduzeli su niz međunarodnih humanitarnih akcija kako bi pomogli svetu u borbi sa ovim opakim virusom, a Republika Srbija kao jedna od prijateljskih zemalja je u UAE i ovog puta imala prioritet - napominje se u saopštenju.

Kako se dodaje, avion iz Emirata je deo odluke te države da pomogne zemljama, koje je zahvatila epidemija Covid-19, u sprečavanju daljeg širenja korona virusa i da se odgovarajućom opremom izbore protiv ove bolesti.

Napminje se da će UAE nastaviti svoju, kako navodi, uspešnu bilateralnu saradnju sa Srbijom, "a posebna pažnja i pomoć bratskoj zemlji i njenom narodu će biti pružena u svakom pa i ovom izuzetno teškom trenutku za sve".

ČAK 50 OSOBA SINOĆ PREKRŠILO MERE IZOLACIJE - ČETVORO U PRITVORU, PODNETO 40 KRIVIČNIH PRIJAVA! Tužilaštvo ima pune ruke posla - rade 24 sata dnevno!

Ambasada dodaje da je, pored donacija medicinske opreme i humanitarne pomoći koje su otišle većem broju najugroženijih zemalja sveta, Vlada UAE mnogo radila i na evakuaciji svih državljana Zaliva - posebno iz kineske provincije odakle je pandemija krenula.

Kako se dodaje, svim ljudima koji su se vratili u UAE obezbeđena je najbolja moguća nega u "šeik Zajed humanitarnom gradu" - medicinskoj zoni oformljenoj u Abu Dabiju kako bi se svim povratnicima omogućio bezbedan ulazak u zemlju bez ugrožavanja svog i zdravlja drugih koji žive na teritoriji UAE.

MINISTAR NEDIMOVIĆ: Brašna, kvasca i ostalih namirnica sasvim DOVOLJNO, imamo hrane ZA ČITAV REGION

- Državljanima koji su zbog pooštrenih mera i vanrednog stanja u kojem se nalazi veliki broj svetskih zemalja nisu mogli da se vrate u svoju zemlju je odobren neometan privremeni boravak na teritoriji UAE sve do trenutka normalizacije trenutne situacije - poručuje se u saopštenju.

Ističe se i da je, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, UAE zemlja koja je testirala najveći broj građana na COVID-19 i uspela da na svojoj teritoriji uspostavi sistem koji će na najbolji mogući način sprečiti širenje virusa.

ORAO POTPUNO DRUGAČIJI! Ovako je izgledao najstariji srpski grb i koristio se još u 12. veku (FOTO)

Iz Emirata je noćas dopremljeno 10 tona opreme: 13. 750 zaštitnih odela, 15. 000 bolničkih odela, 500. 000 rukavica, 30. 000 zaštite za cipele, 20. 000 maski i 6. 000 sanitizera.

Avion su na aerodromu dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija, drugi srpski zvaničnici i diplomata iz UAE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija