• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.03.2020

16:10

(VIDEO) OVA VLAST ZASLUŽUJE SVAKU POHVALU OD STRANE STRUKE! Doktor Kon: Nikad nisam doživeo ovakvu vrstu podrške!

Društvo

(VIDEO) OVA VLAST ZASLUŽUJE SVAKU POHVALU OD STRANE STRUKE! Doktor Kon: Nikad nisam doživeo ovakvu vrstu podrške!

Podeli vest

Bolnica na Sajmu je apsolutno najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese, rekao je danas dr Predrag Kon i dodao da bi sve drugo bila ozbiljna greška. Kon je na pitanja novinara da li se struka pita za mere protiv korone rekao da na stručnjacima jesu preporuke mera, a da vlast donosi odluke, da se nije slozio sa svakom pojedinačnom merom, ali i da ne pamti da je ikada struka imala ovakvu podršku vlasti, kao što je sada slučaj


- Ova situacija je izazov za sve nas, mi smo u jednom ratu, ovo jeste ratno stanje, ja sam vojni epidemiolog, kao major sam izašao iz Vojske - rekao je Kon i dodao da se situacija mora shvatiti veoma ozbiljno i da se moraju poštovati sve odluke protiv širenja korone.


Bolnica na Sajmu je, kaže, "najbolje rešenje" koje je Srbija mogla da donese.

- To je apsolutno bolnica, sposobna, kad bude potpuno spremna, počeće da radi. Suština je da ne može bolje. Mi ulazimo u dane kada su u drugim zemljama naglo rasli brojevi obolelih, a kasnije i umrlih - rekao je Kon.

Po pitanju drugih mera, kaže da će struka stati iza svega što podrazumeva smanjenje kontakata.

- Prema tome, konkretno za puštanje pasa, direktno smo pitani i rekli smo da može. Međutim, pojavile su se zloupotrebe i to je suštinski važno. Svaka zloupotreba nije više struka. U takvoj odluci da ne može između 8 i 9 ja nisam pitan. To ne znači da ne podržavam svaku odluku. Tako je i za sve - kazao je epidemiolog Kon.

Istakao je da se odluke donose zajednički ali da se ne donosi baš svaka odluka pojedinačno, jer vlast ima slobodnu odluku svakog odlučivanja po pitanju smanjenja kontakata.

Navodi i da će on podržati sve, pa i dvadesetčetvoročasvono apsolutno zatvaranje, jer ulazimo u dane kada je u drugim zemljama naglo rastao broj obolelih a kasnije i broj smrti.

- Nemojmo da gledamo samo ovaj trenutak, treba da gledamo unapred, a onda odlučujemo vrlo energično - istakao je Kon i poručio da tu nema više prenemaganja.

- Ova vlast zaslužuje svaku pohvalu, dosada nisam doživeo takvu vrstu podrške za struku. Srećom ili nesrećom, nisam doživeo ni ovakvu situaciju - rekao je.

- Ako očekujete da stručni deo ovog Kriznog štaba preuzme odgovornost koja joj ne pripada, to neće uraditi. Zašto bismo preporučili oštrije mere? Treba jasno razgraničiti šta su odluke, a šta preporuke. Da mi donosimo odluke, bili bismo vlast - zaključio je Kon.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija