• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.03.2020

22:15

DAĆEMO PARE ZA MINIMALAC SVIM MALIM I MIKRO PREDUZEĆIMA, ALI POD USLOVOM DA NISU OTPUŠTALI RADNIKE! Predsednik Vučić OBJAVIO ekonomske mere: DRŽAVU ĆE OVO KOŠTATI 700 MILIONA EVRA!

Društvo

DAĆEMO PARE ZA MINIMALAC SVIM MALIM I MIKRO PREDUZEĆIMA, ALI POD USLOVOM DA NISU OTPUŠTALI RADNIKE! Predsednik Vučić OBJAVIO ekonomske mere: DRŽAVU ĆE OVO KOŠTATI 700 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Prva tema" objavio je ekonomske mere države u borbi protiv koronavirusa

- Svim mikropreduzetnicima, dakle za mala i srednja preduzeća za tri meseca platićemo minimalac svakom frizeru, pekaru, obućaru, za sve njihove radnike, to nas košta 700 miliona evra. To važi samo za one koji ne otpuste radnike. Za velika i srednja preduzeća tu su korporejt obveznice - rekao je Vučić pa objasnio: 

AKO BOLEST DOĐE DO MENE, JA BIH VOLEO DA IDEM NA SAJAM! Predsednik Vučić na TV Prva: SVAKO KO ODE NA SAJAM JE SREĆAN!

 

- Mi brinemo za ekonomiju, ali mnogo više za živote ljudi. Nama je lakša situacija nego Donaldu Trampu na primer. Nisam rastrzan kao Tramp, nemam problem koji ima on. Nemačka će imati minus pet ili minus šest pad ekonomije, a mi ćemo imati duplo manji pad, a do kraja godine trudićemo se da budemo na nuli. "Fič" je već potvrdio kreditni rejting Srbije. Mi imamo više para nego drugi. Nisam dao da se povećaju plate do maksimuma. Imamo tri načina finansiranja u budućnosti. Jedan su unutrašnje budžetske rezerve. Imamo višak koji nisam dao da se ranije koristi. Zaduživanje na domaćem tržištu hartija od vrednosti je drugi način, treći na stranom - objasnio je predsednik.

 

 

Ostaćemo lider u regionu

- Sve zemlje regiona najavljuju teške mere, smanjenje plata i penzija, ali mi ne. Mi smo vodili na pravi način naše javne finansije. Imali smo najveću stopu rasta. Razumem da Srbi ne mogu da poveruju da je Srbija ekonomski uspešna. Srbija je siromašna zemlja, imaćemo problema, biće ozbiljni, ali ćemo te probleme prevazići lakše nego mnoge evropske zemlje. Vidite kako držimo kurs dinara. Smejali ste mi se kada sam rekao da kupujemo zlato, sada imamo 31 tonu, a i više od onog što ja kažem, čuvamo za crne dane - kaže Vučić.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 4 godine

Ovoj Jovani treba da se nacrta sve. Zena ne da neme veze s mozgom vec je sramota da neko ovako neobrazovan vodi razgovor sa predsednikom jedne drzave

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija