• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

30.03.2020

09:35

PREMINUO VLADIKA VALJEVSKI MILUTIN OD POSLEDICA KORONAVIRUSA U BOLNICI "DRAGIŠA MIŠOVIĆ"!

Društvo

PREMINUO VLADIKA VALJEVSKI MILUTIN OD POSLEDICA KORONAVIRUSA U BOLNICI "DRAGIŠA MIŠOVIĆ"!

Podeli vest

Episkop valjevski Milutin preminuo je noćas, dva časa nakon ponoći u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu, gde je bio prebačen zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja, nakon što mu je potvrđen koronavirus, potvrđeno je u Eparhiji valjevskoj

 

Episkop Milutin je rođen 10. januara 1949. godine u selu Mijači kod Valjeva. Već sa 14 godina otišao je u manastir Kaona gde je bio iskušenik, da bi se 1963. godine i zamonašio. U manastiru Kaona bio je namesnik, paroh i iguman. Pre nego što je, nakon dva veka, Eparhija valjevska ponovo uspostavljena, episkop Milutin je bio episkop australijsko–novozelandski, a u zavičaj se vratio posle zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC, kada je izabran za epikopa obnovljene Eparhije valjevske. Ustoličen je u septembru 2006. godine u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Podsećamo, Eparhija valjevska je pre tri dana saopštila da je kod vladike Milutina potvrđeno prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika Eparhije, kao i da se oni nalaze na lečenju u KBC „Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

U istom saopštenju Eparhija je najoštrije protestovala i demantovala pisanje pojedinih medija i izjave čelnika lokalne vlasti da se zaraza koronavirusa na ovom području “raširila zbog putovanja pojedinih sveštenika u inostranstvo i dolaska sveštenika iz Italije u Valjevo”.

- Od trenutka proglašenja vanrednog stanja, episkop Milutin ni za jedan metar nije napustio sedište Eparhije valjevske i od početka je poštovao pravila samoizolacije, odgovorno dajući primer svim sveštenicima i vernicima. Vladika Milutin prvi je u SPC doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred praznik Vaskrsa (svećenje vaskršnje vodice), imajući u vidu informaciju da se u Valjevu pojavio virus i starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze – saopštila je tada Eparhija. P. V.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spuvanac

pre 4 godine

Otišao od da vidi kako je laž i gore Nebeskla ko i dole Velika?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija