• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2020

14:27

ČADEŽ: Mere koje je najavio predsednik Vučić daju razlog za optimizam, TO JE SUŠTINSKI VAŽNO KAKO BI NAŠA PRIVREDA PREŽIVELA

Društvo

ČADEŽ: Mere koje je najavio predsednik Vučić daju razlog za optimizam, TO JE SUŠTINSKI VAŽNO KAKO BI NAŠA PRIVREDA PREŽIVELA

Podeli vest

Za sada nema značajnih otpuštanja radnika u Srbiji i većih udara u tom pogledu, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i navodi da ekonomske mere koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić daju razlog za optimizam privrednika.

On je naveo da je reč o pet milijardi dinara namenjenih za mere koje će biti sprovedene, a da je među njima, pored isplate minimalca za sve zaposlene i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa, najznačajnija podrška malim i srednjim preduzećima koja su, kaže, stub naše privrede i to moraju i da ostanu.

Mere i za velika preduzeća su dobre, kaže Čadež i navodi da podrazumevaju garantnu šemu po kojoj će država da preuzume deo garancije rizika za kreditne lnije koje će imati duagčak period odlaganja otplate.

Objasnio je da firme neće morati odmah da počnu da otplaćuju, nego u vremenu dogovorenom sa kreditorom.

Povodom najave odlaganja plaćanja poreza i doprinos dok traje kriza, Čadež kaže da je to najznačajnije za poslodavce koji žele da zadrže svoje radnike.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"To zaista jeste suštinski važno da naša privreda preživi”, rekao je Čadez za Prvu tv i naveo da će i velike kompanije planiranim merama dobiti snagu da mogu ponovo da izađu na tržište.

Naveo je da planirane mere u Srbiji mnogo detaljnije i dublje nego one u EU i u zemljama u okruženju, kao i da je Vlada prihvatila 90 odsto predloga privrede o tome šta je potrebno uraditi kako bi što bezbolnije prošao težak period.

“Čekamo utorak kada će biti predstavljene sve mere i nadamo se da će one biti što je brže moguće sprovedene”, kaže Čadež.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PKS: Kompanije donirale novac za nabavku respiratora
Politika

PKS: Kompanije donirale novac za nabavku respiratora

Kompanije Kapa Star, Nelt, MK grupa, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped su, na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža, obezbedile novac za nabavku po deset respiratora, dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirao 30 miliona dinara, saopšteno je iz PKS

27.03.2020

17:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija