• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

31.03.2020

19:25

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 13! Trening u izolaciji! Visinske pripreme na stepenicama (VIDEO)

Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 13! Trening u izolaciji! Visinske pripreme na stepenicama (VIDEO)

Podeli vest

Dragi moji verni pratioci i sapatnici, uprkos izolaciji i činjenici da radimo od kuće moramo da imamo fizičku aktivnost. Stoga sam se potrudio da smislim nešto što će zameniti šetnju do posla i nazad koju smo praktikovali prošle nedelje

Postoji nekoliko načina da se trenira kod kuće. Prvi je ako ste sportista ili neki bogataš pa imate sprave u svom domu ili pak celu teretanu, ali je to ipak beneficija malog broja ljudi. Ukoliko ste pak običan smrtnik kao što sam i ja onda morate da se snalazite. U kućnim uslovima možete da radite više tipova vežbi poput sklekova, trbišnjaka, čučnjeva ili zgibova (ako to neko sa viškom kilograma uopšte može da uradi). Sve to nije loše ali se kilogrami ipak najbolje troše aerobnim vežbama među kojima prednjače brzo hodanje i trčanje. Kako ne možemo napolje, a baš i ne priliči da trčimo ili brzo hodamo levo desno po stanu, ustanovio sam da je najbolje da koristimo stepenice u zgradi.

Foto: printscreen

 

Sve što vam je potrebno je da izbegavate našeg "starog dobrog prijatelja" lift. Kako se ne bismo preforsirali predlažem da počnemo od 20 spratova gore i dole. Pošto živim na drugom spratu u mom slučaju je to deset ponavljanja. Postoje dva tipa vežbi na stepenicama, jedan je da trčite i gore i dole, a drugi je da trčite dole a da se "penjete" po tri stepenika. U prvom slučaju za koji sam se ja opredelio rade svi mišići kao kod trčanja samo je zahtevnije i idealno je za skidanje suvišnih kilograma. U drugom, zbog velikog iskoraka, najviše rade mišići zadnjice, pa je to za sve one kojima je važno da na leto imaju čvrstu guzu. Shodno vašim željama i afinitetima ostaviću da samo izaberete.

Prvi trening mi je bio jako naporan jer nemam kondicije i pri usponu sam se svaki put dobro zadihao što se vidi i na snimku koji sam napravio. To nije ništa strašno, bitno je samo da pravilno dišete - udisaj na nos izdisaj na usta i kroz deset dana će vam biti znatno lakše. Nemam ništa više pametno da vam kaže osim "ajmo svi na stepenice". Nastavljamo jako, nema odustajanja, pred nama je drugo merenje i novi vetar u leđa. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 11! Ceo ručak samo 385 kalorija! “Epidemiološka čorba” i “Piletina na vuhanski način” (VIDEO)
Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 11! Ceo ručak samo 385 kalorija! “Epidemiološka čorba” i “Piletina na vuhanski način” (VIDEO)

Dragi moji gurmani i gurmanke nedelja je definitivno dan koji bi trebalo provesti sa ljudima koje volite, a za sve nas koji obožavamo da jedemo nezaobilazni deo je “nedeljni ručak“. To vam neće oduzeti ni “Crni dijeta“ pa sam za sve vas spremio jedan obilan, zdrav, hranjiv i niskokaloričan ručak. Pošto držimo “dijetu u doba korone“ i sama jela su prilagođena situaciji pa je tako na našem meniju “Epidemiološka čorba“ i “Piletina na vuhanski način“

29.03.2020

17:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija