• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.04.2020

16:41

PUTIN NAM ŠALJE LEKARE I STRUČNJAKE ZA DEZINFEKCIJU! Stiže pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa!

Društvo

PUTIN NAM ŠALJE LEKARE I STRUČNJAKE ZA DEZINFEKCIJU! Stiže pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je obećao pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv virusa korona, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

U saopštenju iz Predsedništva se kaže:

"Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod.

On je rekao da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je COVID-19.

Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja.

Dvojica državnika su naglasili neophodnost svog skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju COVID-19".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija