• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2020

09:28

BRAŠNO I BRIJAČI TRAŽENIJI NEGO U VREME BOMBARDOVANJA! Kvasca ima, ali JEDNO POVRĆE nedostaje u radnjama

Društvo

BRAŠNO I BRIJAČI TRAŽENIJI NEGO U VREME BOMBARDOVANJA! Kvasca ima, ali JEDNO POVRĆE nedostaje u radnjama

Podeli vest

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je tržište u Srbiji stabilno i da građani mogu biti mirni, jer će snabdevenost tržišta i stabilnost cena biti obezbeđeni

Ljajić je rekao da je jutros od 04.00 do 07.00 za najstarije građane bilo otvoreno mnogo više prodavnica nego ranije.

"Očito da interesovanje ne jenjava, sve je više ljudi, kupaca, robe ima dovoljno, ljudi su se mogli uveriti da je ponuda korektna", kazao je ministar trgovine za RTS, dodajući da se traži manje-više isti asortiman.

"Razgovaramo sa dobavljačima, važno da se lanac održi, možemo da budemo mirni da ce stabilnost biti održana", istice Ljajić.

Kaže da je brašno traženije nego za vreme bombardovanja.

Foto: pink.rs

Podseca da je vrh kupovine i prodaje bio od 9 do 15. marta, kada je potražnja bila 61 odsto veca od istog perioda prošle godine.

"Iznenadilo me je da su plastični brijači planuli istog dana kad dođu, imali smo veću potražnju za brašnom nego za vreme bombardovanja. Veća potražnja je za toalet papirom, 208 odsto, nego za dečjom hranom, pelenama, jogurtom, jajima. Za mene je to neobjašnjivo, ali dobro, to su ljudski strahovi na koje morate da računate. Najvažnije da je bilo robe, nijednog trenutka nisu prodavnice bile prazne", istakao je Ljajić.

PENZIONERI OBRATITE PAŽNJU! Ovo je spisak prodavnica u kojima ćete u subotu ujutru MOĆI NESMETANO DA PAZARITE!

Napominje da je sirovinska baza dobra i da domaćom prizvodnjom mogu da se zadovolje potrebe za osnovnim namirnicama.

"To se na ovoj krizi pokazalo. Na globalnom nivou problem može da bude logistika, mnoge zemlje se suocavaju sa problemom preopterecenosti vozaca, nedostatkom vozaca i to je mnogo veci problem u perspektivi", navodi ministar trgovine.

Kaže da je kvasac na listi deficitarnih proizvoda sada zamenio grašak, kojeg u prodavnicama ima, ali manje nego ranije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17