• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

04.04.2020

20:26

BORIMO SE SA VIRUSOM O KOJEM MALO ZNAMO! Stevanović: Cilj je da imamo epidemiju osam, devet, deset, 11 nedelja.... a ne desetine hiljada obolelih u 15 dana!

Društvo

BORIMO SE SA VIRUSOM O KOJEM MALO ZNAMO! Stevanović: Cilj je da imamo epidemiju osam, devet, deset, 11 nedelja.... a ne desetine hiljada obolelih u 15 dana!

Podeli vest

Direktor Кlinike za infektivne i tropske bolesti КCS Goran Stevanović je rekao za RTS da su današnje brojke koje pokazuju broj oblelih nešto manje nego jučerašnje ali da smo tek na početku ida moramo da se trudimo da te brojeve smanjimo

Goran Stevanović je, gostujući u Dnenviku RTS-a rekao da na klinici gde je on direktor trenutno nalazi 80 bolesnika i da je njih 11 na respiratoru.

Pojašnjava da Кlinika ne radi punim kapacitetom jer tu stižu najteži bolesnici i mora da postoji rezerva.

- Naše smene su danima, nedeljama trostruko povećane. U toku noći je na različitim pozicijama i do 40 zaposlenih - rekao je Stevnović.

Navodi da imaju pacijente svih životnih dobi ali da je uglavnom reč o osobama starije i srednje dobi.

Foto: Printscreen

Stevanović je rekao da je cilj struke koji je naišao na podršku sistema da se epidemija zaravni, odnosn da se njeno trajanje produži i da broj oblelih po danima bude manji.

- Cilj je da imamo epidemiju osam, devet, deset ili 11 nedelja, a ne desetine hiljda obolelih unutar 15 dana - rekao je Stevanović.

Objašnjava da se borimo sa nepoznatim virusom koji je prvi put na našem terenu i kojem malo znamo bez obzira na radove i iskustva drugih.

- Svaki dobijeni dan je ogromna pobeda i podstrek da se ide dalje. Ne smemo da se opuštamo i da mislim oda se za 15 ili 20 dana sve završava - rekao je Stevanović.

Ističe da bi to mogli da kažemo kada bi apsolutno svi poštovali mere, ali da svi znaju da to nije slučaj.

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
realno

pre 4 godine

Do sada se stalno pricalo 6 nedelja, 6 nedelja... sad evo spominje 11 nedelja... ima ovo da traje cini mi se do 2021. sem ako nas Sunce i Bog ne spasu.

mm

pre 4 godine

Stvara se opste ludilo oko ovoga. Ajde bas da vidimo sta ce biti za mesec dana kad, i ako, ovo prodje. Da li cemo imati nuspojave od ovih karantina. A posle toga, kad budu videli da tolika izolacija ne pije vodu, bice ... ovo je grip kao i svaki drugi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija