• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2020

09:28

GRADI SE NOVA SAVREMENA BOLNICA, GOTOVA ZA DVE NEDELJE! Vulin: Naš posao je da budemo spremni na najgori mogući scenario!

Društvo

GRADI SE NOVA SAVREMENA BOLNICA, GOTOVA ZA DVE NEDELJE! Vulin: Naš posao je da budemo spremni na najgori mogući scenario!

Podeli vest

Vojnomedicinski centar Karaburma od sutra će moći da prima obolele od koronavirusa, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sutra počinju i radovi na izgradnji savremene bolnice na Karaburmi koja će biti završena za dve nedelje.

Kako je rekao, zahvaljujući angažovanju Vojske Srbije, u ovom je trenutku oko 6.000 kreveta na raspolaganju zdravstvenom sistemu.

- Ne treba bežati od toga niti mi najvaljujemo katastrofičan scenario. Naš posao da budemo spremni za najgori mogući scenario, da možemo da prihvatimo hiljade onih koji imaju simptome i kojima je potrebna zdravstvena zaštita, rekao je Vulin Jutarnjem dnevniku RTS.

Ministar je kazao da je Vosjka Srbije dobila zadatak od vrhovnog komandata Aleksandra Vučić da za 10 dana uspostave bolnicu sa respiratorima i kiseonikom i dodao da je obezbeđeno 106 prključaka za kiseonik i oko 60 respiratora.

- Od sutra od 7.30 biće raspoređeno osoblje, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, od srušenog dela objekta pored VMC biće napravljena savremena bolnica koja će biti završena za dve nedelje.

- Sutra u lajv strimu gledaćemo radove koji će pokazati da je i privatni sektor sposoban da to uradi, najavio je Vulin.

Govoreći o angažovanju Vojske Srbije u vanrednom stanjju, Vulin je kazao da vojska obezbeđuje migrantske kampove, zdravstvenu infrastrukturu, sve gerontološke centre koji imaju više od 30 korisnika.

- Ne postoji vojska u Evropi koja ima toliko raznih zadataka i koja ih uspešno obavlja. Svaki od zadataka je dovoljan da angažuje instituciju kakva je Vojska, ispunjavamo naređenja naše Srbije, naglasio je ministar.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, pozvano je i oko 100 rezervista koji su civilno sliužili rok u domovima zdravlja.

- Oni su u Novom Sadu, Beogradu, u vojnim bolnicima, na poslovima kao što su čišćenje magacina, podela lekova penzionerima, naveo je Vulin.

Ministar odbrane je zahvalio Kini i Rusiji na, kako je rekao, značajnoj pomoći koju su poslale Srbiji u trenutku kada se se obe zemlje bore sa posledicama korona virusa.

Naglasio je da je dragocano sve što smo dobili - maske, brze testove, toplomere, vizire i stručno znanje.

Kako je reako, i jedni i drugi insistiraju na bezuslovnoj disciplini i izbegavanju kontakata između ljudi.

- Nema mera koje nismo primenili, radimo ono što rade Rusija i Kina, velika je stvar kada dođu ovde, i ako ima grešaka da se isprave, zaključio je Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija