• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

05.04.2020

13:32

VIŠE OD 600 OSOBA POD NADZOROM LEKARA! U Pirotskom okrugu 16 obolelih od korone!

Društvo

VIŠE OD 600 OSOBA POD NADZOROM LEKARA! U Pirotskom okrugu 16 obolelih od korone!

Podeli vest

Zavod za javno zdravlje u Pirotu je danas saopštio da je na području Pirotskog okruga labaratorijski potvrđeno 16 pozitivnih na korona virus od 62 uzorkovanih, od toga je 14 u Pirotu, sa napomenom da je jedan potvrđeni preminuo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu 13.

Dodaje se da je broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, oko 120 i svi su u izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom je više od 600 ljudi na nivou Pirotskog okruga, koji su porodično vezani, ili u bliskom kontaktu sa obolelima.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano troje pacijenata od kojih je jedan laboratorijski potvrđen slučaj, dok će preostalo dvoje biti danas uzorkovano.

Troje bolesnika hospitalizovano je u Nišu, i, prema poslednjim informacijama, u stabilnom su stanju, dodaje se u saopštenju.

Danas će se uzorkovati brisevi od novoobolelih i sutra će se slati na ispitivanje nadležnoj ustanovi u Nišu.

- Naredne nedelje očekujemo da dom zdravlja u Pirotu počne sa uzimanjem uzoraka, koji će se slati na analizu, što će biti naknadno objavljeno - rečeno je u saopštenju Zavoda.

- Situacija u Pirotu i susednim opštinama u Pirotskom okrugu je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali u narednim danima rizik od oboljevanja raste pa je od ogromne važnosti da se poštuje apel da se ostane kod kuće i da se poštuje socijalna distanca, jer virus aktivno cirkuliše u populaciji - poručeno je u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija