• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2020

14:02

NISU OBEZBEDILI NI TRI MASKE, A KRITIKUJU ONOG KO JE URADIO MNOGO TOGA Ljajić: Mi se borimo za ljudske živote, oni se bave PROFITERSTVOM

Društvo

NISU OBEZBEDILI NI TRI MASKE, A KRITIKUJU ONOG KO JE URADIO MNOGO TOGA Ljajić: Mi se borimo za ljudske živote, oni se bave PROFITERSTVOM

Podeli vest

Oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi protiv korone i "nisu tri maske obezbedili", sada kritikuju onoga ko obezbeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu, ocenjuje potpredsednik vlade Rasim Ljajić, povodom navoda da je boravak predsednika Aleksandra Vučića u Novom Pazaru bio deo političke kampanje.

- Oni koji kritikuju taj potez predsednika očito se bave ''virusnim profiterstvom'', kaže Ljajić za Tanjug.

On ukazuje da je poseta i pomoć predsednika Novom Pazaru namenjena svim građanima tog grada i celog regiona kao podrška u borbi protiv virusakorona i tokom nje nije bilo reči o politici.

Ljajić, koji je sa predsednikom Vučićem juče dopremio respiratore u Novi Pazar, koji je jedno žarišta Kovida 19, kaže da je poseta bila konkretna pomoć u prevazilaženju trenutne situacije.

Bilo je, dodaje, reči i o ekonomskim i infrastrukturnim projektima, koji će početi ili se nastaviti posle krize, ali ne i o politici.

“Na sve to, na taj krajnje korektan, dobronameran i koristan čin za građane Novog Pazara usledile su poruke koje su uvod u kampanju za predstojeće izbore. Onaj ko kritikuje da je to kampanja, zapravo sam sprovodi kampanju, i to sa pozicije pomoćnika gradonačelnika, koji prima platu u toj opštini, kritikuje onog ko donosi pomoć”, rekao je Ljajić za Tanjug.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi i "nisu tri maske obezbedili", sada kritikuju onoga ko obezbeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu.

A, da to nije stiglo sigurno bi kritikovali zašto Beograd ne pomaže i ne donosi respiratore u Novi Pazar, konstatovao je Ljajić i dodao da to čak nije ni politička kampanja, već "par ekselans politikanstvno".

"Dok se mi, kao vlada, predsednik i lokalna samouprava borimo da spasimo ljudske živote, drugi se očito bave virusnim profiterstvom", rekao je Ljajić.

Kako kaže, umesto da se ceni što je predsednik prvo poseti Novi Pazar u borbi protiv virusa, i doneo pomoć, čuju se kritike, uz očekivanja da “ta pomoć padne sa neba”.

“Do juče smo bili na tapetu što nema respiratora, a sada kada su respiratori došli, onda je to problem. Nisu u pitanju ni respiratori, ni briga za ljude, već borba za politčke poene”, rekao je Ljajić.

Foto: Tanjug

Inače, kritike na račun posete predsednika Novom Pazaru, kojem je dopremio respiratore, pomoćnik gradonačelnika tog grada i funkcioner SDA Emir Ašćerić, nazvao političkom kampanjom.

"Ne nasedamo na ovakve političke fazone", napisao je Ašćerić na svom profilu na društvenoj mreži.

Nakon toga, gradonačelnik Novog Paraza Nihat Biševac razrešio je Ašćerića dužnosti pomoćnika gradonačelnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija