• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2020

08:28

IVICA DAČIĆ PRIMIO PISMA ZAHVALNOSTI Južne Koreje i Kanade

Društvo

IVICA DAČIĆ PRIMIO PISMA ZAHVALNOSTI Južne Koreje i Kanade

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pisma zahvalnosti od Republike Koreje i Kanade, koja su mu uručili ambasadori Čoe Hjong-čan i Keti Čaba, a u kojem izražavaju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije tokom pandemije koronavirusa.

U pismu zahvalnosti Koreje, ambasador izražava najiskreniju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije u repatrijaciji pet zaglavljenih korejskih državljana koji su se vratili prošle nedelje svojim kućama u jeku globalne pandemije Covid 19.

"Obeležavanje 30-te godišnjice diplomatskih odnosa prošle godine dovelo je do razvoja odnosa između naše dve zemljeu mnogim oblastima. Od izbijanja epidemije Covid-19 u Srbiji naše dve zemlje su tražile načine saradnje u oblasti zdravstva u borbi protiv ovog smrtonosnog virusa, posebno u pogledu nabavke medicinske opreme koja je neophodna za pacijente i zdravstvene radnike. Uveren sam da će naša saradnja u borbi protiv koronavirusa, našeg zajedničkog neprijatelja, još više ojačati veze i prijateljstvo između naše dve zemlje", naveo je ambasador.

On je istakao da se iskreno nada da će Vlada Srbije zajedno sa zdravstvenim radnicima na prvoj liniji fronta uz pomoć naroda Srbije što pre pobediti Covid-19.

Foto: Tanjug

U pismu zahvalnosti Kanade, ambasador zahvaljuje na podršci i pomoći prilikom vraćanja 101 Kanađana u Kanadu, 5. aprila 2020.

"Posebno bih želela da naglasim odličnu saradnju koju smo imali sa šefom Protokola ambasadorom Draganom Petrovićem čija je podrška bila od najvećeg značaja. To je bila kompleksna i zahtevna operacija koja je podrazumevala, ne samo evakuaciju Kanađana koji se nalaze na teritoriji Srbije već i Kanađana koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, a koji su na beogradski aerodrom prebačeni autobusima za vreme policijskog časa", navela je ona.

Ona je navela da joj je drago što je Kanada bila u mogućnosti da čarter letom „Er Srbije“ na liniji Beograd - Frankfurt vrati veliki broj državljana Srbije koji su bili zaglavljeni u inostranstvu i vratili se letom iz Frankfurta 5. aprila.

"Ova operacija repatrijacije predstavlja dobar primer vrste saradnje koja je moguća kada svi radimo zajedno u borbi protiv uticaja Covid-19 na naše zemlje, naša društva i naš narod", navedeno je u pismu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija