KAKO JE TO MOGUĆE?! EVO ZAŠTO JE U SRBIJI BLAGO OPAO BROJ ZARAŽENIH OD KORONE! Direktorka Batuta odgovorila na pitanje koje zanima CELU NACIJU!

printscreen

19:36 Društvo

Informer.rs | 09. 04. 2020.

KAKO JE TO MOGUĆE?! EVO ZAŠTO JE U SRBIJI BLAGO OPAO BROJ ZARAŽENIH OD KORONE! Direktorka "Batuta" odgovorila na pitanje koje zanima CELU NACIJU!

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović za Nacionalni dnevnik TV Pink objasnila je šta znači blagi pad broja zaraženih u Srbiji

- Zaravljena kriva i blagi pad daju obećanje, ali nas i obavezuju na pozornost i primenu mera koje su propisane. Kolege su danas na konferenciji za štampu izrazile određeni optimizam, ali treba poslati poruku da treba raditi na preventivi koja je i do sada bila ključni instrument da se broj zaraženih smanji. Naša obaveza prema nama i našim najbližima je da poštujemo mere. Nema prostora za opuštanje. Treba nastaviti sa primenom mera još oštrije. Socijalna distanca daje najbolje rezultate, za pet do sedam dana će se tek videti. Prošlonedeljna mera zabrane kretanja za vikend koju je država propisala dala je ove rezultate. Upravo putem medija želim da apelujem da naročito u ovoj nedelji koja dolazi da sve kontakte smanjimo. Lične mere zaštite treba koristiti posebno kada ste u radnom okruženju, poštovanje mera Vlade, pre svega ostanak kod kuće - naglasila je doktorka Jovanović.

STRAŠNO! DOKTOR ZARAŽEN KORONOM ODBIO DA POĐE U KOVID BOLNICU, a onda je u njegov stan STIGLA POLICIJA POD PUNOM OPREMOM!

BONUS VIDEO