• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2020

07:38

7 POŽARA ZA 10 DANA Na Fruškoj gori vatra bukne svako malo, a JEDAN DETALJ JE POSEBNO ČUDAN

Društvo

7 POŽARA ZA 10 DANA Na Fruškoj gori vatra bukne svako malo, a JEDAN DETALJ JE POSEBNO ČUDAN

Podeli vest

Još jedan požar buknuo je sinoć na Fruškoj gori, sedmi po redu od 4. aprila, a svima je zajedničko to što su buknuli nakon početka policijskog časa, kažu za Tanjug u JP Nacionalni park Fruška gora.

"Večeras je buknuo požar na potezu Rakovac-Ledinci, ponovo gori nisko rastinje i ponovo je reč o području u granicama zaštitne zone nacionalnog parka Fruška gora", rekli su u tom javnom preduzeću.

I ovaj put postoji osnovana sumnja da je uzrok požara ljudski faktor, ali iz JP NP Fruška gora navode da zvanične potvrde iz policije još nisu dobili.

Dodaju da zbog učestalih požara prethodnih dana kao i aktuelnog vanrednog stanja u zaštićenom području, njihove ekipe dodatno dežuraju.



"Trudimo se da odmah reagujemo kada požar bukne, obavestimo sve nadležne organe i zajedničkim snagama tražimo uzroke, maksimalno pokušavamo da pomognemo nadležnima u otkrivanju uzroka požara a prvi smo tu na liniji odbrane i prevencije. Molimo sve, i nadležne i meštane, da nam pomognu u ovome, jer situacija bi, ako se ovako nastavi, mogla da izmakne kontroli", navode u JP NP Fruška gora.

Ranije u četvrtak z NP Fruška gora je saopšteno da su, po mišljenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, požari koji su se desili početkom aprila ove godine obuhvatili neke od najznačajnijih stepskih i šumo-stepskih staništa u Nacionalnom parku, livade kod Čerevića i Dumbova.

"U pitanju su lokaliteti koji se neposredno naslanjaju na šumska staništa, čineći sa njima neodvojivu ekološku celinu. Stepska travna staništa danas su veoma retka na prostoru cele Vojvodine, a vrste koje ih nastanjuju predstavljaju izuzetne retkosti i prema našim zakonima su strogo zaštićene", naglašavaju u Nacionalnom parku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija